Svinekæber i røgøl, shortcut til brun barbecue

Forfatter: Hopdaddy

Er du til svin, røg og øl?

Så er det her opskriften for dig.

Det her er den ultimative fusion mellem det klassiske brune køkken og røget barbecue.

Det her er velkendt brun comfort food med et hardcore twist af røget barbecue.

Alt sammen så velsmagende og rørende enkelt, at alle kan være med!

Verdens bedste røgøl.

Simplicitet er vejen til kompleksitet og stor smag.

Braiserede svinekæber skal holdes enkelt, med gode råvarer. Her kan små justeringer gøre en kæmpe forskel. Blandet andet ved at bytte den klassiske Bock eller Porter ud med en klassisk tysk røgøl.

Her får i den ultimative opskrift på Ølbraiserede svinekæber, med et solidt skud røg og grov mos.

Forberedelsestid: 30 minutter

Tilberedningstid: 3 timer

Aftensmad Antal: 4 Personer

Ingredienser

  • 8-12 Svinekæber Pudsede og rene
  • 2 Rødløg I både
  • 4 Store gulerødder I stænger
  • 500 ml God Røgøl Jeg har brugt Aecht Schlenkerla´s Dobbeltbock
  • 3 kviste Frisk Timian
  • Rigeligt Friskkværnet sort peber
  • Rigeligt Salt
  • 1-2 Spsk God Balsamico

Grov kartoffelmos

  • 3 kg Kartofler med skræl skyllet og skåret i stykker
  • Salt
  • Muskatnød
  • Peber Friskkværnet
  • 3-400 gram Smør

Sådan gør du

  1. Giv svinekæberne rigeligt salt og peber, og lad dem hvile mens du snitter grøntsager
  2. Snit gulerødder og løg i både
  3. Brun grøntsagerne godt af, og stil til side
  4. Brun svinekæberne godt af. De må gerne blive godt mørke
  5. Tilsæt øllet til dine svinekæber og nyd den massive røgduft
  6. lad svinekæberne simre under låg i 1,5-2 timer
  7. tilsæt grøntsager og timian, og lad simre under låg
  8. Kog dine kartofler til de er møde
  9. Mos dine kartofler. Mosen må gerne være grov
  10. Rør din grove mos med salt, peber, muskatnød og rigeligt smør
  11. Tag låget af svinekæberne og lad sovsen koge ind. Hvis det er nødvendigt
  12. Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og balsamico

Noter

Husk at drikke minimum 500ml røgøl under tilbedredningen. 

Grøntsagerne tilsættes sent, for at bibeholde en lille smule bid.

Husk øl til maden!

At finde den rigtige øl til maden kræver ikke den store overvejelse.

Den tyske rauchbier kan virke voldsom første gang man smager den. Smagen af bål og brænd kan være sværd at se meningen med.

Men tro på projektet og prøv det. Så snart man får mad og øl sammen. Så er der intet andet match.

Auch Schrenkarla Dobbeltbock er det ultimative match.

Ikke bare til at braisere i. Men også som følgesvendt til det gode måltid.

Den fine sødme, passende karbonering og forførende røg passer ganske enkelt perfekt, sammen med den tunge simremad.

En Urbock er et glimrende valg til kokken.

Posted in BeerBloggersDK, Mad med øl, Øl og mad and tagged , , , , , , .

One Comment

  1. Det er bare så godt, Denne ret kan jeg klart anbefale, jeg kan dog anbefale 2X500ml under tilberedningen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *