Det Lille Bryggeri ejes af René Hansen

4x Det Lille Bryggeri Black Maniac

Black Maniac fra Det Lille Bryggeri

GÆSTEINDLÆG: Dette er et gæsteindlæg af Kenneth Ditmar Hansen om de 4 nye Black Maniac fra Det Lille Bryggeri. Kenneth er hjemmebrygger med brandet Ølstykke Bryghus og står bag flere ølgrupper på Facebook – bl.a. Danske Øl Folk, Special Øl Køb/Salg/Bytte og Alverdens Øl barer. Disse grupper vil vi gerne opfordre til at joine.

Denne gang anmelder jeg de 4 nye Imperial Stouts i serien Black Maniac fra Det Lille Bryggeri ved Ringsted. En serie, jeg har set frem til længe, hvorfor jeg var hurtigt ude, da de endelig kom i handlen! 

Black Maniac udgøres af 4 øl, der hver især er lageret på forskellig vis. Selve grundøllen, altså malt, humleprofilen og de 13.9% alkohol – er ens for de 4 varianter, så eneste forskel er, hvad de er lagret med og på (hvoraf den ene er “bare” den rå grundøl, som udgør et referencepunkt). De øvrige er:

  • lagret med røget, skotsk whisky (Peat Whiskey Infused).
  • egetræslageret på romfad (Oak Aged Rhum).
  • lagret med kaffe (Coffee).

Black Maniac fra Det Lille Bryggeri er en ny serie med imperial stout

Jeg har “kæmpet” mig igennem alle 4 varianter over flere dage i samme glastype og alle serveret ved 13 grader. Det var noget af en rejse, hvor hver især bidrager med sit helt eget, unikke smagsunivers. Jeg ville elske at smage dem alle 4 op imod hinanden, men der skal vist en ven eller to til at hjælpe, så det må jeg hellere arbejde på at få (høhø). 😅

Hvordan smagte Black Maniac så?

Først smagte jeg den rå version – den almindelige, grundøllen, udgangspunktet; super lækker, rund Imperial Stout med dybe og ristede malt noter – ikke for meget restsødme, men lige tilpas, hvorfor det er en helt igennem lækker Imperial Stout efter mine smagsløg.

Dernæst valgte jeg Peat Whiskey Infused versionen. Den havde en klar og tydelig whiskey smag med røg og spiritus smag. Meget intens, men i mine øjne ville det klæde den at være lidt mere rund og afbalanceret.

Den næste blev den Oak Aged Rhum version. En dejlig stout, men den har desværre en for svag rom smag i min optik til at være en deciderede rom stout. Den kunne sagtens have en tydeligere rom profil, men for nuværende gør den desværre ikke meget væsen af sig på den del.

Så kom jeg til Coffee versionen. Den har en dejlig rund kaffe smag, dejlig blød krop og med en god balance af de tunge malte. Absolut en skøn kaffe stout!

Black Maniac består af 4 øl, som alle har samme grundøl, men har hver sin smag

Faktisk vil jeg gerne anbefale alle 4 versioner. Men skal jeg vælge min favorit iblandt de 4, så er det uden tvivl Coffee versionen. Den havde alt, jeg søgte! Dernæst vil jeg pege på den oprindelige grundøl, så rom versionen og til sidst whiskey versionen. 

@Kenneth Ditmar Hansen

Dette er faktisk Kenneths tredje gæsteindlæg på Beerbloggers.dk – de øvrige indlæg er:

Har du også noget omkring øl på hjertet, som du gerne vil have spalteplads til, så er du meget velkommen til at kontakte Beerbloggers.dk her

Posted in Gæsteindlæg, Ølsmagning and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *