Forfatter: Hopdaddy
Er du til svin, røg og øl?
Så er det her opskriften for dig.
Det her er den ultimative fusion mellem det klassiske brune køkken og røget barbecue.
Det her er velkendt brun comfort food med et hardcore twist af røget barbecue.
Alt sammen så velsmagende og rørende enkelt, at alle kan være med!
Simplicitet er vejen til kompleksitet og stor smag.
Braiserede svinekæber skal holdes enkelt, med gode råvarer. Her kan små justeringer gøre en kæmpe forskel. Blandet andet ved at bytte den klassiske Bock eller Porter ud med en klassisk tysk røgøl.
Her får i den ultimative opskrift på Ølbraiserede svinekæber, med et solidt skud røg og grov mos.
Forberedelsestid: 30 minutter
Tilberedningstid: 3 timer
Aftensmad Antal: 4 Personer
Ingredienser
- 8-12 Svinekæber Pudsede og rene
- 2 Rødløg I både
- 4 Store gulerødder I stænger
- 500 ml God Røgøl Jeg har brugt Aecht Schlenkerla Dobbeltbock
- 3 kviste Frisk Timian
- Rigeligt Friskkværnet sort peber
- Rigeligt Salt
- 1-2 Spsk God Balsamico
Grov kartoffelmos
- 3 kg Kartofler med skræl skyllet og skåret i stykker
- Salt
- Muskatnød
- Peber Friskkværnet
- 3-400 gram Smør
Sådan gør du
- Giv svinekæberne rigeligt salt og peber, og lad dem hvile mens du snitter grøntsager
- Snit gulerødder og løg i både
- Brun grøntsagerne godt af, og stil til side
- Brun svinekæberne godt af. De må gerne blive godt mørke
- Tilsæt øllet til dine svinekæber og nyd den massive røgduft
- lad svinekæberne simre under låg i 1,5-2 timer
- tilsæt grøntsager og timian, og lad simre under låg
- Kog dine kartofler til de er møde
- Mos dine kartofler. Mosen må gerne være grov
- Rør din grove mos med salt, peber, muskatnød og rigeligt smør
- Tag låget af svinekæberne og lad sovsen koge ind. Hvis det er nødvendigt
- Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og balsamico
Noter
Husk at drikke minimum 500ml røgøl under tilbedredningen.
Husk øl til maden!
At finde den rigtige øl til maden kræver ikke den store overvejelse.
Den tyske rauchbier kan virke voldsom første gang man smager den. Smagen af bål og brænd kan være sværd at se meningen med.
Men tro på projektet og prøv det. Så snart man får mad og øl sammen. Så er der intet andet match.
Aecht Schlenkerla Dobbeltbock er det ultimative match.
Ikke bare til at braisere i. Men også som følgesvendt til det gode måltid.
Den fine sødme, passende karbonering og forførende røg passer ganske enkelt perfekt, sammen med den tunge simremad.
Det er bare så godt, Denne ret kan jeg klart anbefale, jeg kan dog anbefale 2X500ml under tilberedningen