De 10 nominerede til Årets Ølbar 2021

De 10 nominerede til Årets Ølbar 2021

Hvad gør egentlig en bar til Årets Ølbar 2021? Der er kan være mange årsager til, at du synes, at den ene ølbar er bedre end den anden.

Skal Årets Ølbar findes blandt de ølbarer, der sigter efter at ramme en bred målgruppe og ‘uddanne’ de næste ølentusiaster, men samtidigt også har øje for det bedste øl fra nær og fjern? Er det ølbaren med det største sortiment? Eller er det den ølbar med de fleste sjældne øl? Måske den ølbar med det højest bundniveau på menukortet? Ja, måske bare den hyggeligste bar?

De 10 nominerede til Årets Ølbar 2021 er…:

Basement Beer Bar i Aalborg er garanti for godt til ganen. Her kombineres hygge og godt øl på ét og samme tidspunkt. De eventyrlystne bliver udfordret og de knap-så-eventyrlystne kan få en lang række klassikere. Ofte finder man også noget af det eksklusive øl fra Y Not Brewing, som er tilknyttet stedet. Kort sagt er Nordens Paris absolut ikke bagefter, når det kommer til lækker craft beer på en rigtig ølbar.

Brætspilscaféen i Horsens er ingenlunde den mest kendte ølbar, men for kendere ligger den højt på listen over Årets Ølbar 2021. Den underholdende café har en samling på ca. 500 forskellige brætspil, 3 fadølshaner og 100 flasker/dåser. De håndplukker craft beers fra både ind- og udland, deres sortiment varierer meget og der er altid friske nyheder i køleskabet. Derudover byder de på varme drikke, snacks og lette måltider til, når brætspillet trækker ud.


Carlsens Kvarter er Odenses vandhul nummer 1. Det er et utroligt hyggeligt sted i stil med de gamle brune stuer – bare med bedre øl i hanerne. Her kan findes meget øl fra de omkringliggende bryggerier på Fyn, hvilket skaber en særlig, nærværende, lokal ånd. Blikket er dog også vendt ud mod den store verden, hvorfor udvalget af øl er varierende, af høj kvalitet og med en generel god udskiftning. Personalet er ligeledes super imødekommende og nærværende.

Fermentoren har i mange år udgjort en stor del af hjertet i Københavns ølscene. Med sit store udendørsareal samler baren hele Vesterbro året rundt, i nærmest alt slags vejr. Det er mindst ligeså lokalt, som det er ølnørdet. På de 24 haner finder man altid noget lækkert fra samarbejdspartner Dry&Bitter, mens det øvrige ølkort rummer alt fra klassikere som Duchesse de Bourgogne og Ayinger Weissbier, såvel som et stort dansk udvalg til øl fra øverste hylde håndplukket fra udlandet. Personalet er dedikerede til deres øl og bidrager med en god blanding af punk og passion.

Himmeriget er Danmarks ultimative perle, når det kommer til forkælelse af de allerstørste nørder og ølturister. Himmeriget kan bedst beskrives som en teleport, hvor man træder ud af Danmark og ind i den store verden. Udvalget er meget eksklusivt og store dele af sortimentet kan ikke findes andre steder i Danmark. Der således altid garanti for at give smagsløgene en oplevelse, de aldrig glemmer.

Mikkeller Baghaven er svært tilgængeligt derude længst væk på Refshaleøen, men har man først fundet vej derud, har man heller ikke lyst til at forlade stedet igen. Hanerne er hovedsageligt fyldt med de syrligste, mest frugtige og spændende Wild Ales, der kan fås i det danske kongerige fra både ind- og udland. Blandt de rå, industrielle haller kan øllet indtages, mens man nyder udsigten over indsejlingen til Københavns kanaler med Den Lille Havfrue, Kastellet og Langelinje i “horisonten”.

Peders, Pisserendens bedste beværtning, i Indre København er muligvis den ølbar med det højest bundniveau på hanerne. Udvalget er nemlig ikke det største, men til gengæld er de 16 haner altid spækket med øl af højeste kvalitet. Dertil frembringer listen over flaske- og dåseøl dagligt slimmede savldryp på bardisken. Tung Tirsdag er et must visit, hvis du er til hård metal og lækre øl. Det samme er det årligt tilbagevende Adventsbanko, hvor al salg går ubeskåret til gode formål.

SKAAL København er muligvis den danske ølbar, der evner at favne bredest. På SKAAL København er både ølnørder og ikke-nørder sikret en god smagsoplevelse. Dem der vil have en Kronenburg Blanc, kan få en Kronenburg Blanc, og for de mere eksperimenterende typer er der ikke mindre end 48 haner og 100-vis af flaskeøl i køleskabene. Derudover forvandlede SKAAL hele Kultorvet, hvor baren ligger, om til en kæmpe rød/hvid fest under sommerens helt store sportsarrangement, da de sørgede for storskærm og gode øl under EURO2020.

Ølbaren i Elmegade på Indre Nørrebro er en af de ældste ølbarer med fokus på specialøl. Det var bl.a. her, at danske ølelskere blev “reddet” fra snebajeren, da ØJ-dag blev opfundet i 2003. 18 år senere holdes fanen stadig højt med et fortsat flot udvalg, hvor der både er øjne for det i dag meget hippe lambic/gueuze og det klassiske fra især Tyskland. Således er Ølbaren ikke blot lykkedes med at være tro mod sit oprindelige publikum, men formår også følge med udviklingen til glæde for de nyere ølelskere.

ÅBEN Aarhus er byens flotteste ølbar. Den træ-indrettede og lyse bar pynter i det ellers allerede så flotte latrinerkvarter. Udvalget byder selvfølgelig på en lang række af ÅBENs egne øl, men også fra flere af de dygtigste, danske konkollegaer samt en eksklusive skare af udenlandske bryggerier. En lille, sjov detalje er også, at det ofte er muligt at finde et par af Philip Hulgaards egne personlige favoritter, såsom Hancock’s Høkerbajer og Schlenkerla Räuchbier.

Sådan stemmer du

Nomineringerne til Årets Ølbar 2021 sker på baggrund af indstillinger af en ekstern jury bestående af sidste års vindere/nominerede og Beerbloggers.dk. Ingen har kunne indstille sit selv, ligesom medlemmer af BBdk ikke har kunne indstille hinanden på tværs.

Selve afstemningen starter 20/12, og “stemmesedlen” være tilgængelig online og fremsendes via invitation til de enkelte bloggere og branchemedlemmer. Der er én stemmeseddel tilgængelig pr. invitation. Afstemningen løber frem til og med d. 7/1-2022.

Det hele kulminerer i et stort og hyggeligt liveshow/uddeling fredag d. 21/1 på taproomet hos Alefarm Brewing i Greve – vi glæder os til at se jer enten dér eller online.

Posted in Danish Beer Blogger Awards, Danish Beer Blogger Awards 2021.

3 Comments

    • Vinderne af de tidligere år og arrangørerne bag Danish Beer Blogger Awards laver en shortlist med nominerede. Derefter sikres geografisk adspredelse – og så kan der stemmes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *