Udmelding om DBBA2021

Udmelding om DBBA2021

Indledningsvis vil vi nævne, at vi er glade og stolte over, at vores lille hyggeprojekt, DBBA, på kort tid er blevet så stor en begivenhed, at det er noget, som vi hører bliver snakket om og diskuteret på kryds og tværs i og uden for branchen.

Derfor er vi også meget overrasket og ærgerlige over de negative reaktioner – offentlige og hvad vi hører på vandrørene – som DBBA har medført i år. Vi vil naturligvis ikke lade den underliggende anklage om utroværdighed og nepotisme sidde over hør. 

Det negative narrativ vil vi gerne italesætte i denne udmelding.

DBBA er til med det ene formål at skabe et stort fællesskab omkring fejringen af branchen. Vi har igennem hele forløbet i år været åbne om, at hver nominering er et resultat fra en vurdering bestående af en ekstern jury (hovedsageligt vindere fra sidste år) og os selv.

Ingen i juryen har måtte indstille sig selv eller egne projekter og ingen medlemmer af Beerbloggers.dk har kunne nomineres til Årets Blogger. 

Stemmesedlerne er sendt ud til ca. 400 branchefolk og ølbloggere (der har været aktive de sidste 6 måneder), hvoraf der for nuværende er tikket ca. 1/3 stemmesedler ind. Er der enkelte, der ikke har fået linket tilsendt, er der ikke tale om et aktivt fravalg, men en forglemmelse (skriv derfor meget gerne til os).

Det er muligvis ikke den bedste model, men vi har valgt denne model i år baseret på sidste års erfaring og med intentionen om at undgå hvervekampagner, hvor dem med flest ansatte eller det største opland af kunder er selvskrevne til en sejr. 

Ydermere er det vigtigt for os at understrege, at:

  • DBBA ikke er et stort award show med en professionel og lønnet jury, hvor de nominerede betaler for selv at indmelde sit kandidatur med præsentationsvideoer, nedskrevne business cases og databelyste resultater.
  • DBBA ikke er arrangeret af en organisation med lønnet personale, marketing budgetter og 37,5 arbejdstimer om ugen.
  • Alle i juryen har bidraget frivilligt af lyst og med tidligere nævnte ambition for øje. Det eneste vores budgetter indeholdte var tid… fritid!

Har vi kunne undgå at medlemmer af juryen på en eller anden måde i løbet af året har været i berøring med et projekt, et bryggeri, en bar eller en forhandler, som er blevet nomineret?

Nej!

Men skulle alle, vi har haft berøring med fjernes som mulige nominerede, ville vi stå tilbage med meget få kandidater og et tomt show. Og til syvende og sidst er det fortsat branche og bloggere på tværs af hele spektret, der ligger stemmer til den endelig vinder.

Vi er hverken ufejlbarlige eller fritaget for kritik, og vi tager naturligvis gerne dialogen på bagkant om hvordan vi kan gøre DBBA til en endnu større og fællesskabende fest.

Vi er meget taknemmelige for alle de mange bloggere og branchefolk ,som har brugt tiden i år på at give DBBA liv og ser frem til en forhåbentligt stor fælles fejring d. 21/1 hos Alefarm Brewing.

Underskrevet
/
Medlemmerne af Beerbloggers.dk

Posted in Danish Beer Blogger Awards, Danish Beer Blogger Awards 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *