#OrdetErJeres – Slowburn Brewing Co-op

Ligesom med dagene i denne tid, har vi så småt mistet overblikket over antallet af interviews, der er rullet ind over vores blog den seneste tid. Men meget tyder på at interessen for de små bryggeriers og ølbarers overlevelse er stærk blandt forbrugere og ølelskere.

I dag skal vi til Hvidovre, som den seneste tid er blevet til et regulært epicenter for udbredelsen af små bryggerier. Således er et af de sidste skud på stammen Slowburn Brewing Co-op, som er hvad de selv kalder et “worker-owned” bryggeri. De bragede ind på ølscenen sidste år med deres dåser med ufatteligt smukke og farvestrålende dyremotiver. Og så viste det sig oveni købet at indholdet helt og aldeles stod mål med udseendet. Særligt deres Octopils har gået sin sejrsgang mellem de mange ølelskere, som længe har ventet på at det igen blev “pilsnerår”. Måske det bliver 2020?

Jeg er glad for at kunne give ordet til Amalie og Slowburn Brewing Co-op. Ordet er jeres:

  • Hvordan har den praktiske hverdag på bryggeriet ændret sig den seneste måned?

“Hverdagen på det sidste har bestået af daglige møder med svære beslutninger, lange arbejdsdage og logistiske udfordringer. Men i den grad også en masse kreativitet, nytænkning og kærlighed til vores branche og lokalsamfund.

Vores brygger Stefano er fra Norditalien, så i ugerne op til DK’s nedlukning var vi i en eller anden forstand klar over situationens alvor. Men det var alligevel lidt en mavepuster at vågne op til en indbakke fyldt med aflyste ordrer. Vi er et nystartet bryggeri og var klar på rigtigt at tage fat med forårets komme med en masse nye ideer og projekter. De fleste af dem har vi lagt på hylden indtil videre, og i stedet har vi taget fat i alle de hjørner vi stadig kan arbejde med. Vi har tappet en masse øl på dåser, nu hvor fustager ikke længere er relevant. Vi har sat fut under vores webshop, som ellers gik rimelig sløvt før krisen. Med hjemmeleveringer og en god rabat på dåser og growlers har vi formået at holde hovedet oven vande her i marts, og det har været en helt andeledes måde at få vores øl ud til folk på. I produktionen fokuserer vi på at brygge til dåser, men også lagers og stouts der kan holde sig samt en masse bryg til vores fadlagrings-projekt! Vi er glade for vores kølelager der kan holde øllet friskere i længere tid.”

 

Slowburns unikke design vækker opsigt.

  • Hvilke nye tiltag og tanker har den nuværende situation medfødt hos jer?

“Vi har virkelig fået anledning til at øve os i hvordan man kører en velfungerende webshop! Det har været sjovt at prøve kræfter med, og vi har lært meget vi kan bruge i fremtiden. Af hjertet tak til alle jer tørstige og generøse folk landet over der nærmest har tørlagt os for dåser! Vi er dybt rørt og meget taknemmelige. Hvis folk fortsætter med at støtte lokale producenter og små erhvervsdrivende, så skal vi nok klarer den! Vi har også virkelig kunnet mærke sammenholdet mellem bryggerierne, barerne, shops, restauranter osv. Jeg synes at kommunikationen, hjælpevilligheden og en generelt positiv attitude i branchen har været enorm, og det har været inspirerende at tage del i. Jeg glæder mig til at se hvad vi sammen kan gøre på den anden side af det her for at komme på benene igen.” 

 

Du kan få fyldt disse smukke sager op direkte på bryggeriet.

  • Hvad ser I om noget den nuværende situation bibringe af positivt til branchen eller jer selv på sigt?

“Det er kun ca et halvt år siden vi åbnede bryggeriet. I den tid har vi nået meget og vi er glade for den plads vi har fundet på den danske ølscene. Dog har vi haft mest fokus på København og vores nærmiljø. Den nuværende situation har gjort vores liv digitale, og al den online opbakning vi har modtaget de sidste par uger har været helt fantastisk. Så på den anden side af det her har vi forhåbentlig en meget større rækkevidde og har fået fortalt vores historie og serveret vores øl til mange flere landet over.”

  • Hvad ser I allermest frem til på den anden side af corona-krisen?

“Jeg glæder mig helt vildt til igen at levere fustager til alle mine søde kunder, og hjælpe dem med at komme igang igen! Og til at vi igen kan holde events på bryggeriet og nyde kolde fadøl, god mad og musik. Sammen med alle dem vi savner så meget, og alle dem vi ikke har mødt endnu!” 

 

Hvidovre er så småt blevet et epicenter for små bryggerier.

  • Har I noget spændende på bedding, som vi må tease for?

“I disse dage har vi som sagt ekstra fokus på vores fadlagrings-projekt. Vi krydser fingre for at den første vildgærede, fadlagrede flaske fra os bliver klar senere på foråret :)” 

  • Hvis Slowburn skulle have en theme song, hvilken ville det så være og hvorfor?

“Temasangen til “McGyver”! Den kører i hovedet på os når vi endnu engang hiver værkstøjskassen, og de til tider lidt for kreative løsninger frem, når noget (igen) går i stykker…”

  • Hvilken ølstil synes du er den mest undervurderet?

“Doppelbock! Jeg forsøger altid at have en kold Ayinger Celebrator derhjemme til når der hives simremad op af fryseren efter en lang brygdag.”

Gode råvarer betyder alt i det gode øl. Dem er der rigeligt af i Slowburns øl.

Slowburn var blandt de bryggerier, som var meget tidligt ude med en løsning på at få deres øl ud til forbrugerne på egen hånd. Der har leveret poser og kasser af øl, med positive hilsner og tilkendegivelser til de mange, der har støttet op om bryggeriet. Derudover har de den seneste tid afholdt live-smagninger af deres øl om fredagen på Facebook. Jeg kan kun anbefale at man lægger turen forbi Hvidovre og besøger Slowburn og de andre aktører derude og støtte op om alt den gode øl, der flyder fra de kanter.

Mange tak til Slowburn og Amalie for svar til vores interviewserie #OrdetErJeres – en del af #CraftBeerAid2020.

Læs med i morgen når Fanø Bryghus får ordet!

(Billedemateriale venligst udlånt af Slowburn Brewing Co-op)

Dagens tekst er skrevet af Copenhagen Beer Traveler

Posted in BeerBloggersDK, OrdetErJeres and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *