Allan is back in Business!

Engang øl-mand, altid øl-mand

Så sker det! efter nogen tid væk fra den danske øl scene, gør Allan Østergaard Jonassen comeback! Nogle kender måske allerede Allan – eller har stiftet bekendtskab med ham, da han drev Meny Bjerringbros øl afdelingen – en legendarisk øl-afdeling, mange fik besøgt igennem tiden, og som også vandt en masse priser fra Danske Øl Entusiaster

Desværre lukkede Meny Bjerringbro, og Allan måtte ud på de hellige bygmarker og finde nogen omgivelser, hvor han kunne formidle og ikke mindst sælge hans passion, øl.

Langt om længe sker der ting i kedlen for Allan, og nu skal han have mikrofonen! Jeg har fået nys om, at Allan gør comeback, og det sker hos Løvbjerg Overlund. Jeg har været så heldig, at Allan har ville stille op til et hurtigt interview, således at vi – det danske øl folk, kan få lidt at vide om, hvad vi kan forvente!

Allan the stage is yours!

Hvem er du, hvor startede din øl rejse, og hvordan ledte din hobby for øl , dig til at stå i spidsen for nok en af Danmarks mest legendariske øl-afdelinger

Jeg hedder Allan Østergaard Jonassen. Min øl rejse startede for mange år siden. Der er især 3 øl der står som åbenbaringer i hukommelsen. Blå Chimay, som jeg sad og drak da mine kammerater sad med deres kasse Grøn Tuborg. Brøckhouse IPA mindes jeg at have købt i Kvickly i Silkeborg sammen med Semper Ardens (dengang det stadig kunne drikkes), Criollo Stout, mener jeg den hed. Det er jo så nok i starten af 00’erne at det fandt sted. Sidenhen har det været vin, der har været min interesse – ca. i en ti års tid, og med mange gode oplevelser.

Dengang du startede i afdelingen, havde du så kunne forstille dig, at Bjerringbro ville opnå den status den gjorde? – hvad motiverede dig til, at drive afdelingen?

Jeg kommer til Meny Bjerringbro i 2012, og kommer tilfældigvis til at nævne for købmanden at jeg har lidt interesse for øl. Da der så sker en udskiftning i personalet bliver jeg spurgt, om jeg ville stå i stidsen – Så ja, det var ren og skær tilfældighed. De to vendepunkter bliver at starte en Facebook side med henblik på at informere folk om “smag”, og hvordan øllet smager. Første anmeldelse blev en Rochefort 10, dette var i Oktober 2014 vil jeg skyde på. Derefter når jeg at anmelde ca. 150 forskellige øl, og disse anmeldelser var noget jeg tror smitter af på folk, og som fik folk med. At få folket til at interessere sig for hvad de smager, selvom det er subjektivt.

Jeg havde ingen anelse om at det skulle gribe så meget om sig, som det gjorde – det blev nok også lidt for meget. Men det vil nok blive husket, og Hold k…. Hvor har jeg lavet mange smagninger i den tid!

Motivationen til at drive ting, kommer fra min tidligere sportsgren, nemlig Pool billard, som jeg har nogle DM’er og en dansk rekord i. I denne sportsgren handler det jo om at være bedst. Det er selvfølgelig svært at omsætte til at drive en Øl afdeling i et supermarked, men jeg har på en eller anden måde funden en måde at konstant udfordre mig selv på at gøre tingene bedre og bedre.

Bjerringbro Meny er som bekendt desværre lukket, og det betød afslutningen på en era for dig – Men nu er der nyt på bedding, dit øl-eventyr fører dig hen til Løvbjerg Overlund, hvor du bliver ansvarlig for øl afdelingen. Kan du kaste noget lys over det, skal der så ske store ting? Hvor starter du? Har du allerede nu en ide om, hvor du vil fører Løvbjerg Overlunds øl-afdeling hen?

Aner ikke hvad der skal ske, det er jo lidt op til folket omkring mig, på en måde. Jeg vil selvfølgelig gerne prøve nogle ting af….. Men ved også godt at jeg ikke kan bruge ligeså meget tid på at kæle for afdelingen, som jeg kunne i Bjerringbro – da jeg passer frost afdelingen, Mælk samt være anden pilot i grønt afdelingen. Så jeg kommer ikke til at kede mig ikke i en butik, der sidste år kom over 100 mio Dkk. i omsætning.

Kan du kort fortælle om Løvbjerg Overlunds øl-afdelingen, som den er nu? Hvilke bryghuse kan man finde?

Det er pt. Er udvalget præget meget af Viborg Bryghus som fylder godt i landskabet. Ellers er det meget standard udvalg, dvs. De øl man normalt ville finde i et supermarked. Der er 10 meter at boltre sig på, så potentialet er der, og oplandet er stort. Jeg starter med at “muge ud”, dvs. rydde op, støve af, tjekke dato og kigge lidt på grundsortimentet.

Har du noget spændende på bedding i den nye afdeling, som jeg allerede nu kan spoile?

Ang. Spoilers, så holder jeg kortene tæt ind til kroppen, men det skal være noget jeg kan stå inde for, og noget der kan ramme bredt, som en start. Jeg kan dog løfte sløret for, at der er Fanø Bryghus på hylderne!

Hvis du skulle nævne tre øl, som alle burde smage i 2021 – hvilke vil du så fremhæve?

Tre øl: alle skal da smage, det skal være noget god Pils fra Ebeltoft eller Slowburn. De er så dygtige til den svære stilart. Derudover skal folk drikke noget humle juice fra Alefarm – det er også altid godt. Nåå ja, og selvfølgelig skal man have noget fadlagret Stout. Feks Amager Double Black Mash Rye Whisky!

 

Nævn de tre bedste danske bryghuse pt. og hvorfor?

Tre bedste Bryghus siger du, den er svær! Amager for deres fremragende niveau, på både nye øl, men så sandelig også på klassikerne som brygges igen og igen, så folk faktisk kan få fat på deres yndlings øl igen og ikke skal vente et år på at den er på markedet igen.

Der er ingen tvivl om, at Fredrik fra Bad Seed Brewing er ekstremt dygtig – han kører sin helt egen stil, og hatten af for det! Observatoriet er jeg også vild med. Men, der er mange der fortjener et klap på skulderen. Baghaven, Penyllan, Slowburn, Dry & Bitter, Caleidoscope Brewing, Åben osv osv.

 Hvilken øl stilart, mener du er mest overset og som burde have mere kærlighed?

En øl stilart som er voldsom overset er Saison. Ebeltoft brygger en konge Saison.

Afslutning

Til slut vil jer gerne takke Allan for jeg måtte bruge hans tid, og bringe jer et lille interview – Husk at hold øje med Løvbjerg Overlunds instagram , samt deres Facebook, da Allan sørger for at smide billeder op, så snart nyheder melder sig I afdelingen.

Tak for jeres tid!

Mvh

Paw Hansen / HopSkullBeerGuide

Posted in Interview, Nyheder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *