Beers for Ukraine

Hele Europa skåler for Ukraine

Hele Europa skåler for Ukraine

Vi videredeler her en pressemeddelelse fra Beers For Ukraine. Et transeuropæisk samarbejde om at støtte de ukrainske bryggerier i en svær tid.

Fredag den 29. april vil ukrainske øl blive frigivet på barer og i shops på tværs af hele Europa. Sammen med partnere fra hele Europa, har Peders – Pisserendens Ølkælder og nærkontakt Connie Dickinson fra Sverige, som har mange ukrainske venner, skabt kontakt til foreløbigt syv
ukrainske bryggerier.

Fem af disse bryggeriers øl er er nu på dansk jord. De fleste af disse bryggerier er beliggende i Kyiv, hvor halvdelen af tiden går med at brygge og sælge øl, mens den anden halvdel går med at rydde op efter forfærdelige angreb.

I Danmark sælges blandede pakker på hjemmesiden https://beersforukraine.com, og dette giver selvfølgelig folk i stuerne en mulighed for at skåle skulle de ikke kunne være tilstede på selve dagen.

Her kan du finde øl fra Ukraine

Indtil videre er cirka 19.000 flasker/dåser samt cirka 300 fustager fragtet ud af Ukraine for derefter at blive distribueret i Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig, Letland, England og selvfølgelig Danmark.

Barer og shops i alle disse lande er med til at støtte op. Da mange af øllene er solgt videre igennem distributører i de respektive lande er den endelige liste stadig ved at blive udfærdiget. En ting er dog sikkert: Der bliver drukket ukrainske øl i hele Europa den 29. april.

Der er hentet øl fra til Danmark fra de ukrainske bryggerier 2085 Brewery, Varvar Brewery, Kyiv Local Brewery, Rebrew samt Utopia Brewery. Vi arbejder samtidig på at få øl ud fra flere bryggerier.

Listen af steder i Danmark tæller indtil videre blandt andet:
Odense: Din Øl
Århus: Tidens Farver, Cafe Albert, Mig & Ølsnedkeren, Erlings Bottleshop
Aalborg: Basement Beer Bar
Aabenraa: Malt & Grape
Kolding: Beershoppen
København: Peders, Hop House, Bootleggers Frederiksberg, Bootleggers Amager, Bootleggers City, Tap 21, Taphouse, Beer Hive.

Vær med til at skåle for Ukraine. En skål for frihed og fred.
Slava Ukraini!

Kontakt:
Tlf Jonas Kobberø 53775517
contact@beersforukraine.com
https://facebook.com/beersforukraine

Posted in Gæsteindlæg and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *