Ølfestivalen 2022 i Lokomotivværkstedet

10 øl du skal smage til Ølfestivalen 2022

10 øl du skal smage til Ølfestivalen 2022

Ølfestivalen 2022 løber af stablen i weekenden. Hvor en billet tidligere gav adgang til festlighederne en hel dag, så indførte Danske Ølentusiaster sidste år et tidssystem bestående af 4 sessions fordelt på 5½ timers adgang.

Det betyder, at du skal planlægge din tid en lille smule bedre – selvom det burde være muligt at nå godt rundt på den tid. Vi har derfor samlet en liste med 10 øl, du skal smage på Ølfestivalen 2022!

Thyras Bryg: Blend 2022

Blend 2022 består af 50/50 Imperial Stout og Barley Wine. Tilsammen udgør de to grundøl en hamrendeskøn sammenblanding. Og når du alligevel står og snakker med Michael Lind Olsen (der står bag Thyras Bryg), så kan du jo lige smage de to originaler også.

Anbefalet af Simon Kirkegaard – personen bag HopDaddy, den ene halvdel af Craft på Dansk og medlem af BeerbloggersDK.

Viborg Bryghus: Vintage 2018

Det er ikke så ofte, at man støder på noget vintage fra Viborg Bryghus i det københavnske ølmiljø – og slet ikke en Wheat Wine – så det skal man klart et smut forbi og prøve kræfter med. Forventer en frugtig, delikat og blød Wheat Wine. Og hvem er ikke til det?

Anbefalet af Niklas Scharnowsky Dietz – også kendt som Copenhagen Beer Traveler, indehaver af Hoppy Hour Event & Tastings og medlem af BeerbloggersDK.

Amager Bryghus: Sorcerer’s Lab Buccaneer

Amager Bryghus’ (forholdsvis) nye serie Sorcerer’s Lab har budt på en masse spændende øl. Buccaneer – der blev tappet 16. maj – er højest sandsynligt en mere i den boldgade. Det er en NEIPA-ish på 7%, som de selv beskriver som værende en “Experimental Hop IPA”.

Anbefalet af Niels Kristian Skjærbæk – DØE’er med ølbloggen A Word On Beers, den ene part i podcasten Ord om Øl og webshoppen Drinkabeer.dk samt medlem af BeerbloggersDK.

Ørbæk Bryggeri: Bygvin

Ørbæk Bryggeri har normalt en stand, som mange går udenom på Ølfestivalen med tanken: “Ja, ja. Jeg har smagt Fynsk Forår. Jeg går videre.“. Men efter Andreas Falkenberg er kommet ind som brygmester, er dee begyndt at fokusere mere på eksklusive udgivelser til nørderne. Her er deres hvide Barley Wine – Bygvin på 12% – en oplevelse, man skal unde sig selv. 

Anbefalet af Anders Seistrup Sørensen – den ene part i Beercause, personen bag podcasten Der er et øldigt land, ansat hos Craft Makers Collective og medlem af BeerbloggersDK.

Hancock: Høkerbajer

På Ølfestivalen med mange stærke og kraftige øl i høje procenter, er det altid rart at svinge forbi Skive-bryggeriet og få et undergæret vidunder, nemlig Høkerbajeren fra Hancock. Det er en øl, som sidder lige i skabet, er garant for høj kvalitet og får klargjort smagsløgene til de næste mange øl.

Anbefalet af Thor Abildgaard – DØE’er også kendt som ThorBeers, manden bag Beers Behind Bars og medlem af BeerbloggersDK.

Ghost Brewing: Jack The Reaper Barrel-Aged Rye Whisky

Ghost Brewing har alle dage været hyldet for deres sorte øl. Dét blev der bestemt ikke ændret ved, da Jack The Reaper udkom på dåse sidste år. Nu vender de stærkt tilbage med BA udgaven, der har hygget sig på Rye Whisky tønder. Det kan kun blive tæskelækkert!

Anbefalet af Sonny Palle – ølblogger på BeerdedBastard og medlem af BeerbloggersDK.

Kølster: Tvelys

Tvelys fra Kølster er brygget af Andreas Skytt Larsen, der kom til bryggeriet sidste år og straks løftede niveauet. Tvelys er en Saison. Det var han landets bedste til, da han stadig var hos Alefarm, så forventningerne til endnu en Saison fra hans hånd er ret høje.

Anbefalet af Anders Ousen – DØE’er med ølbloggen Ousen om Øl og den ene part i podcasten Ord om Øl samt medlem af BeerbloggersDK.

Ølkasse.dk & Nerdbrewing: Protected Imperial Chocolate Milk Stout With Roasted Peanuts And Caramel

Ølkassen.dk har en bod på Ølfestivalen 2022, hvor de har meget forskelligt lækkert med. Den lækreste er umiddelbart en øl fra Malmø-bryggeriet Nerdbrewing. De er kendt for deres evne til at proppe diverse smagsgivere i deres Imperial Stouts og slippe uanmindeligt godt fra det. Prøv selv med deres Protected Imperial Chocolate Milk Stout With Roasted Peanuts And Caramel.

Anbefalet af Elise Bøhmert – ølblogger med CraftBeerValkyrie, Årets Ølblogger 2021 og medlem af BeerbloggersDK.

Gedigent Håndbryggeri: Hot Motion  

Hvis man skal prøve noget fra de helt små, så er amatør-bryggerne i Gedigent Håndbryggeri-standen absolut et besøg værd. Deres Hot Motion er brygget eksklusivt til Ølfestivalen 2022. Grundøllen er en Imperial Stout på 14%, der har været lagt på tre forskellige tønder (Weller Reserve, Eagle Rare og Rittenhouse Rye Bourbon) og dernæst blandet sammen igen.

Anbefalet af Paw Riis Hansen – skribent på Mikkellers Blog, personen bag HopSkullBeerGuide og medlem af BeerbloggersDK.

Skanderborg Bryghus: Crazy Horse

Det er en supergod macro NEIPA, der overrasker positivt. Det er flot, tung, grumset, juicegul farve med en behagelig frisk bitterhed og smag af tropiske frugter. Kan nydes af masserne og overraske af nørderne. (BareGodSmag har den også på sin liste, som du kan finde her).

Frederik Søndertoft Pedersen – ølblogger på Beerpocalyps og medlem af BeerbloggersDK.

Posted in BeerBloggersDK, Danske Ølentusiaster and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *