#OrdetErJeres – Brew42

Det er tid til endnu et bryggeri-interview. Dette i forlængelse af det fokus jeg (red. Danish Beer Bastard) har kørt i ugens løb på Brew42.

Brew42 drives til dagligt af Jacob Fink, selvlært brygger og ølentisiast. Han startede sit deltidsprojekt i 2017 i Lisbjerh udenfor Århus. Han brygger dels sin egen øl, men har også åbnet op for at fantombryggere og andre ølinteresserede kan få afprøvet deres bryggedrømme i en fornuftig størrelse på 400 liter. Jacob har styr på alle de relevante tilladelser og retningslinjer, så du skal egentligt bare møde op med en opskrift og lidt håndører. Det er et herligt koncept og jeg har glædet mig meget til at se om hans øl er lige så herlige.

Men I første omgang giver altså ordet til brygger og ejer, Jacob Fink:

  • Hvordan har den praktiske hverdag på bryggeriet ændret sig den seneste måned?

Brew42 er en entusiastdrevet hobbyvirksomhed, og vi er derfor ikke så økonomisk corona-følsomme som mange kolleger.

De kontraktbryggere som bestiller deres egne 400-liters bryg hos mig har stort set alle aflyst eller udsat deres produktioner på ubestemt tid. Det betyder jeg laver nogle af de øl som jeg ellers ikke ville få tid til. Stærke, sjove, fadlagrede osv.

  • Hvilke nye tiltag og tanker har den nuværende situation medfødt hos jer?

Brew42s egne øl sælges primært på abonnement og via netværk – det prøver jeg at slå lidt på tromme for. 

  • Hvad ser I om noget den nuværende situation bibringe af positivt til branchen eller jer selv på sigt?

Positive elementer? Tjaeh hvis noget, så viser faldet i ølsalg jo tydeligt at danskerne mest forbruger specialøl når de er i “social mode” med venner og bekendte, men åbenbart foretrækker rødvinen når de hygger hjemme med familien i corona-tider. Det må vi have lavet lidt om på.

  • Hvad ser I allermest frem til på den anden side af corona-krisen?

At få genstartet den entusiastiske dialog med de førstegangs-kommercielle kontraktbryggere som det er Brew42s speciale at servicere med komplet bryg-platform og fag-nørdet sparring.

  • Har I noget spændende på bedding, som vi må tease for?

Første fadlagrede udgave af Brew42s populære Baltic Bourbon Porter kommer snart. I første omgang til favørpris til vores abonnements-kunder, så skynd dig at tegn et uforpligtende øl-abonnement hvis du bor i Aarhus-området.

Mange tak til Brew42 og Jacob for svar til vores interviewserie #OrdetErJeres – en del af #CraftBeerAid2020.

Jeg har selv netop haft fornøjelsen af at nyde 4 forskellige øl fra Brew42 – Wild White, Jomfrubelgieren, A Soft Exit og Det Nye Sort. Du kan læse mere om mine oplevelser af dem på Instagram, men lad mig da bare lige udtrykke min uforbeholdne begejstring for A Soft Exit, som er en fadlagret Old Ale – en massiv, kompleks og helstøbt nydelse.

Du finder Brew42 på Facebook og Instagram

(Billedemateriale venligst udlånt af Brew42)

Dagens tekst er skrevet af Danish Beer Bastard

Posted in BeerBloggersDK, OrdetErJeres and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *