Smagskasse med 4 forskellige limfjordsportere fra Thisted Bryghus

Thisted Bryghus Limfjordsportere

4x Thisted Bryghus Limfjordsporter

GÆSTEINDLÆG: Dette er et gæsteindlæg af Kenneth Ditmar Hansen om de 3 nye Limfjordsporter. Kenneth er hjemmebrygger med brandet Ølstykke Bryghus og står bag flere ølgrupper på Facebook – bl.a. Danske Øl Folk og Special Øl Køb/Salg/Bytte.

Dette er en anmeldelse af Brygmesterens Limfjordsportere. Thisted Bryghus har nemlig sendt en ny, spændende gaveæske/smagskasse på gaden. Denne nye gaveæske indeholder fire udgaver af Danmarks mest ikoniske og bedstsælgende porter, Limfjordsporteren. De 4 flasker kan erhverves til 120,- i Netto, som vistnok er eneforhandler.

Men er de 3 nye versioner og æsken så værd at købe? Det kommer jeg til.

De tre nye Limfjordsportere

Grundopskriften i alle 3 af de nye versioner er den originale LP. Derefter har de fået hvert sit touch:

  • en er lageret med egetræ på 8,2%.
  • en er tilsat ekstra engelsk lakrids på 7,9%.
  • en har fået tilsat Thy Whisky på 8,5%.

Den klassiske Limfjordsporter var i denne smagning betragtet som reference øl, så vi skiftedes til at smage på en af de nye versioner og gik så tilbage til originalen. De 3 ekstra varianter har virkelig power på deres respektive smagsnuance.

Ølsmagning med Thisted Bryghus og deres 4 limfjordsportere

Den originale LP kender vi jo alle; mørk og god lakrids smag med en del bitterhed, rund krop og tilpas høj alkoholprocent til at varme kroppen dejligt op.

Limfjordsporter Lageret På Egetræ har en tydelig smag af eg. Navnet lider desværre af falsk varebetegnelse, da der har været sænket stave af egetræ ned i ståltanken i en måned. Den har således ikke ligget på egefade. Alligevel har den opnået en meget rund og virkelig dejlig balanceret smag af eg. 

Limfjordsporter Ekstra Engelsk Lakrids har fået tilsat 16.66% mere lakrids ekstrakt end originalen. Dette er årsagen til, at der står ’16’ i en stjerne på flaskehalsen. Det var lige før, at den kammede over for mine smagsløg. Grundøllen er næsten forsvundet, og jeg havde svært ved at fornemme humlen. Men hvis man er til et lakrids boost, så er det denne, man skal vælge. 

Limfjordsporter Thy Whisky Fad 49 er brygget med ekstra bøgerøget malt fra Gyrup. Derefter er den tilsat et helt fad Thy Whisky fra fad 49 – det tyder således på, at der løbende kan komme nye varianter af netop denne LP alt efter, hvilket fad som tilsættes. Den har en virkelig gennemtrængende whisky smag, der er meget røget – nærmest Islay whisky agtig – men stadig blød og rund i munden. 

Bør du smage dem?

Af de tre nye varianter var min favorit den LP, som har været lageret med egetræ. Den var klart mest velbalanceret ift. tilsætningerne og originalen. Faktisk kunne jeg bedre lide egetræ-udgaven end originalen på dagen, men det skulle ikke undre mig, at jeg foretrækker originalen en anden god gang.

Og skal man så købe gaveæsken til sig selv som en lille corona-isolations-forkælelse? Det synes jeg! Det er fire fine øl at udfordre sine smagsløg med, som har hver deres spændende særpræg.

Skulle du være så heldig at finde gaveæksen på tilbud i Netto, bør du købe to, men ellers er sandsynligheden for at finde øllene stor her. Fordelen ved at købe 2 af hver er, at du kan lægge den ene i kælderen og give fremtids-du en gave om 3, 5 eller endda 10 år. De bedste gaver er trods alt dem, man giver selv selv.

Har du også noget omkring øl på hjertet, som du gerne vil have spalteplads til, så er du meget velkommen til at kontakte Beerbloggers.dk her

Læs eventuelt mere om oprindelsen på Porter i vores øl leksikon

Posted in Gæsteindlæg, Ølsmagning and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *