Ølmayonnaise
Forfatter: Thorbeers
Igennem noget tid har jeg leget med tanken om hvor vidt man ikke kunne piske en mayonnaise op med øl som syre.
Først prøvede jeg med en Rodenbach Grand Cru. Tanken var at det lette balsamicopræg ville give en god syre og sødme.
Rodenbach Grand Cru er ganske enkelt ikke syrlig nok! Derfor fandt jeg en Brouwerij Boon Oude Geuze 13-14 frem fra lageret. Da mayonaisen skulle røres brugte jeg mere øl end jeg ville bruge f.eks hvidvinseddike.
Resultatet blev rigtigt godt. Syren var den samme, men med en kant af den tørhed som øllet giver. Bemærk i øvrigt hvor lidt øl der skal bruges. Øv hvor ærgeligt! Så bliver du nødt til at drikke resten selv.
Ingredienser:
2 Pasteuriserede æggblommer
2 spsk Geuze
1tsk dijon sennep
2 dl rapsolie Ca.
Saft fra en Citron
salt og hvid peber
Fremgangsmåde:
1. Kom de pasteuriserede æggeblommer op i en skål sammen med sennep og øl (du kan med fordel piske kulsyren lidt ud af øllet først).
2. Pisk det forsigtigt sammen, og begynd så at piske olien ind i massen. Det skal ske helt stille og roligt, så æg og eddike kan optage olien – så giv dig lidt god tid til det.
3. Kom først lidt olie i, pisk, så lidt mere olie, pisk videre – og til sidst kan du piske hele olien i.
4. Juster smag og syre med citron saft
5. Til sidst smager du den til med salt og friskkværnet peber – helst den hvide peber.
Jeg brugte min Mayo til Aioli og som base til en Sauce Tartar. Sauce Tartar kan med fordel bruges til en god gang hjemmelavet Fish & Chips, som jo er fortrinnelig serveret med en god øl til.
God appetit 🙂
Vil du læse flere opskrifter på mad med øl kan du gøre det her: http://beerbloggers.dk/mad-med-ol-opskrifter/