Grillet asparges i Serrano skinke med IPA Hollandaise – Ølmad med ThorBeers

Ølmad med ThorBeers: Grillet asparges i Serrano skinke med IPA Hollandaise

Forfatter: ThorBeers

Passer til 4 personer.

Ingredienser

24 grønne asparges

4 skiver Serrano skinke delt over på den lange led

Lidt olivenolie

Flagesalt

Sådan gør du

Knæk bunden af de grønne asparges af et par centimeter oppe, og skyl dem under den kolde hane. Ryst vandet af.

Læg tre grønne asparges sammen, og vikl et stykke bacon stram omkring, men selvfølgelig uden at du flår baconskiven i stykker.

Læg bundtet på et fad med sammenføjningen nedad. Fortsæt på samme måde med resten.

Dryp dine asparges med skinken med lidt olivenolie, og drys lidt groft salt over.

Nu skal de grønne asparges indsvøbt i skinken grilles ved direkte varme, uanset om du bruger en kulgrill eller gasgrill.

De skal have cirka 4-5 minutter i det hele, løbende vender dem, så skinken bliver sprød hele vejen rundt.

Pyntet evt. med lidt Grønne krydderurter.

Hollandaise sauce med IPA og lime

Passer til 4 personer.

Ingredienser

3 stk æggeblomme

3 spsk IPA eller WIT

2 spsk. stk limesaft evt. lidt skal (til Fisk)

1 tsk. sennep

1 tsk. hvidvinseddike

140 gr Smør

1 nip sukker

Salt

Peber

Sådan gør du

Kom smør i en gryde og lad det smelte ved svag varme.

Hæld det klarede smør (det gule) i en skål, og kasser vallen (Det hvide i bunden af gryden)

Kom æggeblommer i en ren gryde pisk dem sammen med IPA, sennep, lidt limesaft, eddike og salt varm op under lav varme, til æggeblommerne begynder at tykne.

Pisk langsomt lidt af det klarede smør i, adgangen.

Tag gryden af varmen, når alt smørret er pisket ind i saucen.

Når alt smørret er tilsat, skal saucen fortsat opvarmes under piskning, indtil æggeblommerne begynder at tykne og saucen bliver cremet, når konsistens og temperatur er passende, smages saucen til med et nip sukker, salt og hvid peber, evt. lidt mere limesaft.

Hollandaisesauce endelig ikke må koge, saucen kan skille, når den når over temperatur på ca 60 °C.

Saucen skal være lun ved servering, men heller ikke kold.

Server hollandaisesauce til de grillet asparges, men passer også godt til fisk m.m.

Vil du læse flere opskrifter på mad med øl kan du gøre det her: http://beerbloggers.dk/mad-med-ol-opskrifter/

Posted in BeerBloggersDK, Mad med øl, Øl og mad and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *