Moules Frites
Forfatter: Thorbeers
Jeg har længe haft lyst til at lave Moules Frites. Lidt underligt, for jeg vidste faktisk ikke om jeg kunne lide det! Jeg kan godt lide at lave mad med øl og så er denne belgiske klassiker jo oplagt.
Blåmusliger er i sæson lige nu (maj) og derfor også ret billige.
Jeg serverede grove ovnfritter og hjemmelavet Aioli lavet på hjemmerørt ølmayo til min Moules Frites.
Ingredienser:
1 kg blåmuslinger
½ løg
1 fed hvidløg
½ fennikel
1 gulerod
2 dl øl (Bornem blonde)
1 dl fløde
1 bundt Persille
Fremgangsmåde:
- Start med at rense muslingerne og kasser de døde. Muslingerne renses ved at vaske dem under rindende vand og fjern evt. “skæg” (de små “hår” muslinger bruger til at holde sig fast med) ved at trække dem af. Hvis der er nogle åbne muslinger, så bank dem mod vasken for at tjekke, om de er i live. Hvis de ikke lukker sig, så er de døde og skal kasseres. Kasser ligeledes muslinger, hvor stykker af skallen er knækket af. Læg ikke muslingerne i en skål vand, da der så kommer vand ind i muslingerne, hvilket resulterer i en meget tynd sauce, når de tilberedes.
- Snit alle grøntsagerne fint og varm en gryde godt op.
- Sauter grøntsagerne i et skvæt olivenolie.
- Når grøntsagerne begynder at blive blanke tilsættes muslingerne. Lad dem stege med et lille minuts tid.
- Tilsæt øl, læg låg på og lad muslingerne dampe i ca. 2 min. indtil de har åbnet sig. Pas endelig på ikke at give dem for meget, da de så bliver seje.
- Tag gryden af varmen, sigt væden over i en mindre gryde og tilsæt fløde.
- Kog fløde og væden fra muslingerne ind i et par minutter og smag så til med salt og citronsaft.
- Kasser de muslinger der ikke har åbnet sig.
- Fordel muslingerne i to tallerkener, hæld saucen over og server straks. Anret med frisk Persille.
God appetit 🙂
Vil du læse flere opskrifter på mad med øl kan du gøre det her: http://beerbloggers.dk/mad-med-ol-opskrifter/
Men smagte det godt eller vil det være bedre med en anden øl?