Fish and Chips
Forfatter: Thorbeers
Når nu ølmayoen er lavet skal den også udnyttes. Det kunne f. eks. til en lækker Tartar sauce! Hertil hører selvfølgelig Fish and Chips.
Jeg brugte Mørksej til min portion.
Ingredienser:
Fish:
2 mørk sej/torske filetter (ca 400gr)
250 ml øl, jeg brugte Maneblusser en belgisk let humlet blonde
200 g hvedemel
flagesalt
sort peber, friskkværnet
1l Olie til friture stegning
Tartarsauce:
1 dl af den hjemmelavede øl mayo.
1 dl Creme fraiche eller youghurt naturel
2 spsk kapers, finthakkede
4 Drueagurker, finthakkede
1 tsk dijon sennep
1 bundt krydderurter, Dild ,Purløg, Persille.
Citron til at smage til og til servering.
Fremgangsmåde:
Dagen før du skal spise:
Jeg saltede fisken dagen forinden for at trække vand ud og få nogen mere faste stykker fisk.
På dagen:
- Bland mel med salt og peber.
- Pisk langsomt øl i, indtil dejen er lind og flydende.
- Lad dejen hvile en halv times tid.
- Mens dejen hviler skæres fisken i passende stykker.
- Varm en tykbundet gryde med olie op.
- Olien er perfekt varm når den småsyder, hvis man forsigt stikker fx enden af en trægrydeske i olien.
- Dyp fiskestykkerne i øldejen og kom dem en efter en forsigtigt ned i olien, hvor de skal stege til den er gylden og sprød. OBS! Vær forsigtig med det varme olie. Kommer du for mange stykker fisk i risikere du olien bruser over.
- Tag fisken op med en hulske, drys med flagesalt og lad den dryppe godt af på et stykke køkkenrulle.
Sauce Tartar:
Rør alle ingredienserne godt sammen og smag til med evt. lidt mere sennep, citron, salt og peber.
God appetit 🙂
Vil du læse flere opskrifter på mad med øl kan du gøre det her: http://beerbloggers.dk/mad-med-ol-opskrifter/