AleFarm er et familiedrevet bryggeri fra Greve

#OrdetErJeres – AleFarm Brewing

Da det hele tog fart for en lille måned siden, var Greve det første sted jeg drog til for at hamstre god øl til en potentiel kommende isolation. Bølgerne gik allerede lidt højt i ølverdenen og tonen, særligt beværtninger i mellem, var til tider skarp – og ingen havde rigtigt fundet strategien til at komme så tørskoet som muligt igennem krisen eller balancegangen mellem solidaritet og overlevelse. Men bag baren på Alefarm Brewings nye taproom stod Kasper og Britt klar med deres altid imødekommende og gemytlige væsener og delte overlevelsespakker ud med noget af det bedste øl der brygges i landet for tiden. To helt særlige mennesker i en familiedrevet enhed. Jeg er glad for at kunne give ordet til Alefarm Brewing og Kasper Tidemann:

AleFarm er et familiedrevet bryggeri fra Greve
 • Hvordan har den praktiske hverdag i butikken ændret sig den seneste måned?
  • Hos Alefarm Brewing blev vi ramt som en forhammer i et spejlglas af COVID-19-udbruddet og den efterfølgende nedlukning, som vi oplevede ikke bare i Danmark, men verden over. Vi eksporterer jo størstedelen af vores produktion til udlandet og denne eksport gik i stå fra den ene dag til den anden.Jeg har været selvstændig i over 20 år og har arbejdet med kunder og på projekter i en række forskellige brancher. Jeg har oplevet både op- og nedture i den forbindelse – og der har været mange anledninger til både at grine og græde henover årene. Jeg har dog ikke oplevet noget tilsvarende den udvikling, som vi har set i løbet af den sidste måneds tid, det må jeg blankt erkende.Udviklingen har gjort at vi har skåret ned for vores produktion på bryggeriet. Vi har brygget færre øl på det seneste og har generelt forsøgt at tage tingene en dag ad gangen og med et udsyn på en måned eller to, ajourført med de seneste udmeldinger fra regeringens og Sundhedsstyrelsens side. Et stort og hjertevarmt tak skal lyde til alle, som gør en forskel for de mange mennesker, som er smittet med corona i denne tid.

   Vi har haft møder hver morgen på bryggeriet. Det har været – og er fortsat – betydningsfuldt for mig at give vores dygtige medarbejdere mulighed for at udtrykke de bekymringer, som de bærer rundt på, og derigennem at yde støtte og tilkendegive overfor dem at både Britt og jeg kæmper fra morgen til aften, hverdag og weekend, for at få enderne til at mødes hos Alefarm Brewing.

   På en gravsten på Solbjerg Kirkegård står ordene Giv Aldrig Op. De er ytret af en af mine bedste venner, som blev slået ihjel i Afghanistan i 2010. Når større begivenheder indtræffer, så tænker jeg altid på ham og på hans ord, som er mejslet ind i min bevidsthed. Vi giver aldrig op, vi bliver ved med at kæmpe, og den indstilling bliver særlig tydelig i en tid som denne.

   På sin vis har COVID-19-udbruddet bragt os endnu tættere sammen hos Alefarm Brewing. Vi har altid været et familie-drevet bryggeri og den seneste tid har trykprøvet – og forstærket – det fundament hos os.

 • Hvilke nye tiltag og tanker har den nuværende situation medfødt hos jer
  • Personligt er jeg overvældet over den støtte, som vi har modtaget. Det er simpelthen mageløst og jeg er dybt, dybt taknemmelig over de mange, som har udtrykt sympati for vores situation, som har købt vores øl og som har delt de gode oplevelser, som de har, når de drikker dem – også selv om det ofte sker på enmandshånd i denne tid.Vi har oplevet en stor stigning i vores online-salg på alefarm.dk. Det, parret med en ihærdig indsats fra vores danske distributør Flâneur Liquids, har gjort at mange danskere har fået friske øl fra Alefarm Brewing i hånden inden for få dage – ja, i nogle tilfælde endda på dagen, hvor øllet er blevet tappet. Det er nyt for os og afgjort noget, som vi vil gøre mere ud af i fremtiden. Dagfrisk øl til folket
 • Hvad ser I om noget den nuværende situation bibringe af positivt til branchen eller jer selv på sigt?
  • Man siger jo at enhver krise rummer muligheder. Det er jeg enig i, men spørgsmålet er jo hvornår mulighederne indtræffer.Jeg nærer stor respekt og sympati for de mange tusindvis af virksomheder, som kæmper – på lige fod med os – for at få tingene til at hænge sammen i denne tid. Mange har måtte afskedige medarbejdere, lukke butikker og ser nu ind i en fremtid, som ser særdeles dyster ud.Mine tanker går ikke så meget til selve ølbranchen som til hele det samfund, som vi lever i – og både til dem, som er blevet afskediget og dem, som står med svære beslutninger at træffe på vegne af dem selv og deres virksomhed.

   Jeg håber inderligt at så mange som muligt kommer så godt igennem det her, som de nu kan, omstændighederne taget i betragtning.

 • Hvad ser I allermest frem til på den anden side af corona-krisen?
  • Jeg ser allermest frem til at kunne fortælle mine medarbejdere at krisen nu er afblæst. For det vil den blive på et tidspunkt, og så skal vi dele en øl og sige tak for kampen i en hæsblæsende tid – og derefter se fremad sammen.Vi glæder os alle meget til at kunne byde velkommen til folk i vores tap room igen. Vi har selv designet og bygget vores tap room, som er blevet et lyst og åbent mødested for mennesker med interesse for øl. Jeg har selv haft fornøjelsen af at tale med mange allerede om stort og småt henover bardisken, både om øl og livet generelt, og det glæder jeg mig til at genoptage så snart som muligt.Endelig ser jeg frem til at sætte mig til bords på en solbeskinnet frokostbeværtning et sted i København. Her vil jeg iklæde mig højt humør sammen med Jannik Sahlholdt fra Sidekick Brewing og Frederik Hoppe fra Hoppe.beer. Der er intet som det danske frokostbord og når først snapsen er hældt op og går mod ganen, så går våren sgu gennem Nyhavn.
 • Har I noget spændende på bedding, som vi må tease for
  • Vi har planlagt et meget spændende 2020. Selvom jeg ikke kan løfte sløret for det hele her og nu, så kan jeg sige så meget at vi agter at invitere samtlige mennesker, som har støttet os i denne tid – fx ved at have købt vores øl på alefarm.dk – til fest på bryggeriet.Vi vil brygge en øl til formålet, som kan drikkes ad libitum som tak, tak og endnu en gang tak for al den forståelse, som vi har oplevet.

Frederik fik da også lige to ekstra spørgsmål fra den lidt lettere afdeling.

 • Hvad er det fedeste tidsfordriv, du har udført under krisen?
  • Jeg har arbejdet fra morgen til aften alle dage under krisen, så jeg har ikke fordrevet tiden med andet end arbejde. Mine arbejdsdage er typisk gået fra kl. 06:30 og til 23:30, så jeg har haft travlt.Jeg har altid arbejdet meget i min tid som selvstændig. Jeg har endda haft perioder, fx med cutovers i software – altså store systemskift – hvor mine arbejdsdage har strukket sig længere end døgnets 24 timer. Min rekord er en arbejdsdag på 54 timer i alt, så jeg har trods alt prøvet det før.
 • Hvis Alefarm skulle have en theme song, hvad skulle det så være?
  • Det skulle naturligvis være Bubbibjørnene! Vi er hurtige, dristige, modige og listige hos Alefarm Brewing. Men vi er også trofaste og venlige som dagen er lang – og som de mange søde mennesker, der har besøgt bryggeriet på det seneste, jo forhåbentlig har oplevet. Og så brygger vi supersaft, som giver kraft!

Tusind tak til Kasper og Alefarm for input i denne interviewserie, som er en del af #craftbeeraid2020 og det tiltag, vi kalder #ordeterjeres.

Dagens interview er indhentet af Copenhagen Beer Traveler

(Billeder venligst udlånt af Alefarm Brewing Co.)

Læs med i morgen, når Tidens Farver Ølafdeling fra Aarhus giver deres besyv på Corona-krisen!

Find FaleFarm Brewing på på Instagram og Facebook

https://www.instagram.com/alefarmbrewing/

https://www.facebook.com/alefarmbrewing/posts/3091105037648395

Posted in BeerBloggersDK, OrdetErJeres and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *