SKAAL Ølbar i København

#OrdetErJeres – SKAAL Ølbar

Kultorvet i centrum København K kun 100 meter fra Nørreport Station danner ramme for en af Danmarks største ølbarer – nemlig ølbaren SKAAL. Med sine 48 ølhaner, endnu flere flaske- og dåseøl samt eget køkken, ville SKAAL normalvis summe af liv i disse smukke forårsdage.

Men Covid-19 har sat en stopper for det. Vi har derfor taget en snak med Jens Ungstrup fra SKAAL. Jens Ungstrup er Ølambassadør & Partner på SKAAL, hvor han bl.a. står for ølindkøb til baren og planlægningen af ølevents.

Interview med Jens Ungstrup fra SKAAL ølbar

Jens Ungstrup præsenterer Brewmaster’s Dinner med Rouge på SKAAL

Hvordan har den praktiske hverdag i butikken ændret sig den seneste måned?

“Fra at have været et ekstremt travlt sted med åbent 12 til 16 timer hver eneste dag, så har vi ikke skænket en eneste øl nu i mere end 4 uger. Vi besluttede allerede om aftenen onsdag d. 11/3 – straks efter Mette Frederiksen havde været på TV og lukket samfundet delvist ned – at bede gæsterne gå hjem og lukkede forretningen fuldstændigt ned. Og vi har ikke haft åbent siden.”

Hvilke nye tiltag og tanker har den nuværende situation medfødt hos jer?

“Vi har et stykke tid overvejet at indkøbe en can-sealer, så vi kan sælge crowlers (frisk tappede dåser to-go). Det er vi blevet endnu mere bekræftet i, at vi bør have på baren. Det vil I derfor nok se inden så længe på SKAAL. Så om ikke så lang tid kan du købe “fadøl” med til picnic i Kongens Have eller til vennebesøg – eller hvad du nu har lyst til.”

Hvad ser I som noget den nuværende situation kan bibringe af positiv ting til branchen eller jer selv på sigt?

“Det kan være lidt svært at se noget positivt i den nuværende situation. Rigtig mange virksomheder kæmper for at overleve og mange har mistet nære familiemedlemmer. Men måske er det positivt, at vi alle i fremtiden vil sætte endnu mere pris på, at kunne mødes på en bar og drikke en god specialøl med venner og familie – nu ved vi, at det ikke er en selvfølge at kunne det.

Øl smager bare bedre i selskab med andre. De virtuelle fredagsbarer og fællesskåle med Beerbloggers.dk og andre ølinteresserede er bedre end ingen fredagsbar, men det er bare ikke lige så godt som the real thing.”

Hvad ser I allermest frem til på den anden side af corona-krisen?

“At se alle vores glade gæster igen og at kunne skænke kølige fadøl for Jer – og så skal vi ikke glemme, at vi åbner vores udendørsservering på Kultorvet. Vi kommer også meget snart til at præsentere et justeret menukort – med et par meget spændende nyheder.”

SKAAL i København ølbar med specialøl

Har I noget spændende på bedding, som vi må tease for?

“I første omgang skal vi finde nye datoer til de events, vi har måttet aflyse: Brewmasters Dinner med Det Lille Bryggeri, TTO med Det Fri Øl, Specialsmagning med Founders, Brewmasters Battle mellem Jacobsen og Alefarm, samt et event sammen med Svaneke Bryghus og folkene bag Den Nøgne Øl, som vi kalder “Power to the Pilsner”. Det sidste har vi allerede en ny dato til. Det bliver nemlig i den udskudte Copenhagen Beer Week, lørdag d. 15/8.

Desuden arbejder vi på nogle nye events: En “åbningssmagning” med Carsten Berthelsen samt en Brewmasters Dinner med Brewdog’s Overworks. Vi kan love Jer masser af spændende øl og masser af spændende events.”

Med næsten 45.000 anmeldte øl på Ratebeer, er det selvfølgelig interessant at høre Jens Ungstrup, hvad han selv har nydt af øl de sidste par uger.

Hvilke bryggerier/ølshops har du selv støttet i den seneste tid?

“Indtil videre er det blevet til bestillinger hos Peder’s, BRØL, Dry&Bitter, Gamma, Alefarm, Ølsnedkeren, Det Lille Bryggeri, BRAW og People Like Us. Og så har jeg været et par ture i den lokale Meny, som har et godt udvalg af specialøl. Men der vil komme flere til, da jeg også skal have noget at drikke den næste måned.”

Hvilken øl er den bedste, som du har drukket den seneste måned – og kommer den givetvis på SKAAL, når hverdagen vender tilbage?

“Jeg har heldigvis drukket rigtig mange, rigtig gode øl. Men hvis jeg skal fremhæve 2, så bliver det Det Lille Bryggeri Imperial Stout med Solbær og Dry&Bitter Hej 5.

Om nogen af dem kommer på hanerne på SKAAL, når vi får lov at åbne igen, er meget svært at sige. Vi ved ikke, hvornår vi må åbne. Så jeg aner ikke, hvad der er muligt at købe til den tid.  Men jeg lover, at jeg bliver ved med at følge med i markedet, så jeg ved, hvad der er interessant at have på baren, når vi åbner.”

SKAAL tog altså en hurtig beslutning om at tage ansvar for samfundet ved at lukke ned for baren. Sidenhen har de endda opfordret deres gæster til at støtte andre ølbarer og ølshops – se SKAALs opfordring her.

Og selvom du på nuværende tidspunkt ikke kan købe øl eller på anden vis støtte SKAAL, vil vi gerne følge SKAALs opfordring. Vi håber, at så mange som muligt vil støtte op om deres lokale ølbarer, bryggerier og ølshops.

Vi gør det selv under #DrikDansk og #CraftBeerAid202, når vi poster ølanmeldelser. Læsere af denne blog er meget velkomne til at deltage også!

Der skal lyde et stort tak til Jens Ungstrup for svarene vedrørende SKAAL og deres nuværende situation.

Interviewet er en del af BeerBloggersDK-serien #OrdetErJeres, hvor fokus er på den danske ølverden. Vi håber, at historierne vil skabe et positivt perspektiv midt i denne ellers triste situation for den danske ølscene. Ideen til interviewene kom fra #CraftBeerAid2020, som vi hos BeerBloggersDK har taget initiativ til.

Find og læs andre interviews med bryggerier, barer og ølshops på siderne her.

Dagens tekst er skrevet af Copenhagen Beer Traveler.

(Billedemateriale venligst udlånt af SKAAL)

Find SKAAL på Instagram og Facebook

Instagram: https://www.instagram.com/skaal_cph/ 

Facebook: https://www.facebook.com/skaal.dk/

Posted in BeerBloggersDK, OrdetErJeres and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *