#OrdetErJeres – Haandpluk Kaffebar og Delikatesse/ 3 Crates Brewing

Så blev det dagen hvor Thy og Klitmøller skulle være med og den hyggelige lille bar/cafe/delikatesse/ølbutik udsættes for spørgsmålene i #OrdetErJeres. Dagens svar kommer fra Lars Pedersen der er indehaver af både Haandpluk og microbryggeriet 3 Crates Brewing. Fokus i interviewserien er dansk øl og håbet om at fortælle en positiv historie midt i en ellers trang og udfordrende tid, hvor kampen for overlevelse er åbenbar. Interviewene er en del af #CraftBeerAid2020 som vi hos BeerBloggersDK taget initiativ til.

 • Hvordan har den praktiske hverdag i butikken ændret sig den seneste måned?
  • “Hverdagen er egentlig ikke rigtig ændret for selve bryggeriet 3 Crates Brewing, da det ikke i sig selv er en fuldtidsbeskæftigelse, men mere for baren HAANDPLUK, som bryggeriet er en del af. Jeg fik lige lidt luft de første par dage til at få flasket et par øl fra fad, men ellers så har fokus været flyttet over på at få HAANDPLUK igennem det her. Jeg skiftede ret hurtig over fra at fungere som kaffe-/ølbar samt bottleshop mv til udelukkende at køre med hjemmelevering af øl, vin og delikatesser fra butikken. Opbakningen i nærmiljøet har været fantastisk, så indtil videre har jeg stadig skindet på næsen.Umiddelbart står bryggeriet stille gæringstankene er tomme, men jeg har en række fade, der alle står fyldte med øl til lagring. Jeg har 3 drenge på 1/2, 4 og 7 år hjemme, så det er ikke rigtig muligt at holde både butik og bryggeri kørende samtidig med, at der også skal være tid til og med dem.”
 • Hvilke nye tiltag og tanker har den nuværende situation medfødt hos jer?
  • “Se ovenstående”
 • Hvad ser I om noget den nuværende situation bibringe af positivt til branchen eller jer selv på sigt?
  • “Jeg ved ikke rigtig, om der vil ske noget særlig specifikt positivt for brancen, og bryder mig heller ikke om, at spekulere i gevinst af en krise. Generelt set håber jeg, at vi som samfund måske får øjnene op for det mere nære og hinanden. At vi både fortsætter som et globalt samfund, men også husker, at vi er en del af et lille nærmiljø, der er indbyrdes afhængige. Jeg håber, at vi og vores beslutningstagere får endnu mere mod på at tage de store og vigtige beslutninger ifht fx miljø og klima, der måske godt kan gøre lidt ondt nu, men som virker bydende nødvendige for selv en lægmand.”
 • Hvad ser I allermest frem til på den anden side af corona-krisen?
  • “Gæsterne! At få fyldt baren og bænkene og haven foran med mennesker. Nærværet og hyggen over øl, kaffe og snacks fra baren. HAANDPLUK og 3 Crates Brewing er i den grad et nærværsprojekt, der handler om at dele, være sammen om og udbrede smagsoplevelser i godt selskab.”
 • Har I noget spændende på bedding, som vi må tease for?
  • “Jeg nåede som sagt, at få flasket et par sager fra fade i starten af marts. I går prøvesmagte jeg den ene, en double mash – double espresso – oloroso BA – imperial stout – den var i al ydmyghed ikke helt ringe. Jeg flaskede desuden en sour stikkelsbær saison, der har været på lille fad i et halvt år, og et blend af den og en oloroso fadlagret sour. Jeg er så småt igang med at få et nano solera projekt igang, det blend bliver første øl derfra. Men dem har jeg endnu ikke i skrivende stund nået at smage, efter de er karboneret på flasken.I påsken lancerer jeg nok også et lille, limited edition 3CB-sæt med 5 af bryggeriets øl fra sidste år – hold evt øje med det på min instagram- eller facebook-side.”

Som så mange af de andre fik Lars da også lige to ekstra spørgsmål fra den lidt lettere ende.

 • Hvad er det længste du har beholdt morgenhår og nattøj på i den her tid?
  • “Jeg er skaldet, så morgenhåret er lidt svært at svare på. Jeg har fra start af kørt med hjemmeleveringer alle ugens dage for at redde biksen, så jeg har arbejdet fra 7-17 alle ugens dage, så nattøjet har jeg desværre ikke kunne tulle meget rundt i.”
 • Hvad er det sjoveste tiltag du er stødt på under Corona-nedlukningen?
  • “Kan ikke lige komme i tanke om decideret sjove tiltag, men vi har sat pris på at kunne få leveret luksus-flødeboller til døren. Det føles pænt ekstravagant i en krisetid med håndleverede flødeboller”

Lars og Haandpluk har ret hurtigt taget udfordringen op og er begyndt at levere i det meste af Thy. Skulle du være på de kanter, så tøv endelig ikke med at fange Haandpluk på Instagram, hvor du kan se dagens muligheder for levering.

Mange tak til Haandpluk/3 Crates Brewing og Lars Pedersen for svar til vores interviewserie #OrdetErJeres – en del af #CraftBeerAid2020.

Læs med igen i morgen når Thyras Bryg står for skud og får ordet!

(Billedemateriale venligst udlånt af Haandpluk)

Gårsdagens interview med Penyllan Brewing kan i øvrigt læses her:

 
Posted in BeerBloggersDK, OrdetErJeres and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *