#OrdetErJeres – Erlings Jazz- og Ølbar

På Nørreport 8 i Aarhus ligger det hyggelige ølsted Erlings Jazz- og ØlbarJeres udsendte har flere gang været forbi dette dejlige sted for at drikke gode øl i hyggelige rammer. Stemningen er altid behagelig og afslappet og folk kommer for at nyde gode øl i godt selskab – nogle kommer også blot for at købe øl med fra det brede udvalg af To-Go-øl. Sådan er det ikke i disse Coronatider. Det har vi snakket med Casper fra Erlings Jazz- og Ølbar om, som en del af BeerBloggersDK-serien #OrdetErJeres. Seriens fokus er som alle de andre gange dansk øl og håbet om at fortælle en positiv historie midt i en ellers trang og udfordrende tid, hvor kampen for overlevelse er åbenbar. Interviewene er en del af #CraftBeerAid2020 som vi hos BeerBloggersDK taget initiativ til.

 • Hvilke nye tiltag og tanker har den nuværende situation medfødt hos jer?Hvordan har den praktiske hverdag i butikken ændret sig den seneste måned?
  • “Den er vendt på hovedet. Hvor vi før solgte under 10% af vores To-Go sortiment, er det nu 100% af vores omsætning. Samtidig er det vigtigt at få solgt ud af fadøllet, da eksempelvis IPAer skal sælges friske. Derfor har vi måtte komme på nye tiltag for at løse den situation.”
  • “Vi har for det første købt 1L-flasker fra IKEA, som vi fylder op med fadøl og sælger To-Go. Det virkede rigtig godt, og af den grund erhvervede vi os en dåsemaskine, så øllet kan holde længere hjemme hos folk.
  • Situationen har også vist, at der er et markede for øl To-Go, hvis vejret er godt. Derfor overvejer vi at åbne salgsvinduet op til sommer også, så folk hurtigt og nemt kan medbringe øl.”
 • Hvad ser I om noget den nuværende situation bibringe af positivt til branchen eller jer selv på sigt?
  • “Yderligere samarbejde ølstederne imellem. Tidens Farver har bl.a. lavet en indsamling til ølbarerne, hvilket er helt vildt. På papiret er vi alle konkurrenter, men hvad der har vist sig i Aarhus er, at vi booster hinanden og aarhusianernes trang til godt øl.”
 • Hvad ser I allermest frem til på den anden side af corona-krisen?
  • “En våd maj/juni/juli! Forhåbentligt.”
 • Har I noget spændende på bedding, som vi må tease for?
  • “En kæmpe genåbningsfest med live-musik, godt øl og glødende stemning.”

Casper fik da også lige to ekstra spørgsmål fra den lidt lettere afdeling.

 • Hvad er det bedste måltid du har indtaget mens du holder social distance?
  • “Aubergine friturestegt i en pale-ale dej med hvidløgssauce og ris. Har alt for meget tid – og et rimelig mange IPA’er via Erlings, så hvorfor ikke?”
 • Bedste øl du har drukket i den her tid?
  • “Northern Lights fra Whiplash. Uden tvivl den bedste mikro IPA på under 3%, jeg har smagt. Øllet ligner ikke en kloak og har en rigtig fin Westcoast bitterhed. Ja, tak!”

Erlings Jazz- og Ølbar har altså ret hurtigt indstillet sig på at der ikke kan komme kunder ind på baren og derfor er forsøget at få folk til at købe mere af det gode øl, som To-Go-øl. Et tilsyneladende fornuftigt træk, når nu ølbarerne ikke kan servere den normale mængde fadøl. Lad os håbe at det er nok til at gode ølsteder som f.eks. Erlings Jazz- og Ølbar kommer igennem krisen og holder ved på den anden side! Mere end nogensinde er det altså nødvendigt at støtte sin lokale ølbar og huske disse tre ting: #SammenHverForSig #DrikUdeHjemme og #DrikDansk

Mange tak til Erlings Jazz- og Ølbar og Casper for svar til vores interviewserie #OrdetErJeres – en del af #CraftBeerAid2020.

Læs med i morgen når endnu en aktør på den danske ølscene får ordet!

(Billedemateriale venligst udlånt af Erlings Jazz- og Ølbar)

Dagens tekst er skrevet af A Word On Beers

Find Erlings Jazz- og Ølbar på på Instagram og Facebook

https://www.instagram.com/erlings_jazz/

 
Posted in BeerBloggersDK, OrdetErJeres and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *