De 4 American Outlaws fra Amager Bryghus

Amager Bryghus American Outlaws – 1. udgivelse

Amager Bryghus American Outlaws

GÆSTEINDLÆG: Dette er et gæsteindlæg af The Danish Beer Blogger om de 4 nye Amager Bryghus American Outlaws.

Dette er en anmeldelse af den nye ølserie med American Outlaws fra Amager Bryghus. Serien udkom lige på bagkant af, at Mette Frederiksen havde beordret alle beværtninger lukket pga. Covid-19. Dårlig timing må man sige. Det lykkedes mig dog at få fat på dem alligevel!

Serien indeholder i første omgang 4 forskellige øl, men allerede tilbage i december 2019 skrev jeg på min Facebook side, at Amager Bryghus havde planer om at udgive 10 – 12 nye fadlageret øl i 75 cl. champagneflasker med toppen duppet i voks.

7 af disse bliver en del af serien, som de kalder American Outlaws. Amager Bryghus har altid haft en forkærlighed til USA. De afholder endda et årligt event ved navn ”Amerikaner Dag”. Det er næppe utænkeligt, at det er en af årsagerne til, at de har valgt at dykke ned i Det Vilde Vesten og fortælle en del af USA’s historie, som mange af os nok ikke kender så meget til.

Og her i marts blev så de første 4 øl i serien altså frigivet:

  • Cullen Baker – Whisky Barrel Aged Double Mash Barley Wine på 17,1%.
  • Tiburcio Vasquez – Tennesse Whiskey Barrel Aged Foreign Extra Stout på 9,9%.
  • Curly Bill Brocius – Mezcal Barrel Aged Double Mash Imperial Stout på 11,6%.
  • Pearl Heart – Rye Barrel Aged Rye Wine på 12,4%.

Forventningerne var selvfølgelig tårnhøje – både fordi priserne var noget højere end, hvad vi var været vant til, men også fordi Amager Bryghus bl.a. er kendt for deres fadlageret øl.

Desværre synes jeg ikke, at de 4 første American Outlaws fra Amager Bryghus levede helt op til forventningerne. Det kan du læse nærmere om i anmeldelserne nedenunder.

Cullen Baker

Den første øl jeg smagte var Cullen Baker. Det er en særdeles kraftig, dobbelt mæsket fadlaget Barley Wine på hele 17,1%! Smagsoplevelsen er karakteriseret af en sødlig malt/karamel smag med små noter af tørret frugt og lakrids. I eftersmagen var den store alkoholprocent meget fremtrædende – faktisk alt for fremtrædende. Generelt var øllen præget af for meget spiritus, som betød, at mange af de andre smagsnoter nærmest ikke var tilstede.         

Tiburcio Vasquez

Den anden øl jeg smagte var Tiburcio Vasquez, som er en fadlageret Foreign Extra Stout på 9,9%. Her var der bestemt mere smag, hvor der bl.a. forekom noter af chokolade, lakrids og whisky. Smagsoplevelsen var generelt meget afbalanceret og bestemt et køb værd – særligt for dem som synes, at dobbelt mæsket øl kan være for kraftfulde.

Curly Bill Brocius

Den tredje øl var Curly Bill Brocius. Endnu en dobbelt mæsket fadlageret øl. Denne gang dog “bare” en Imperial Stout på “små” 11,6%. Denne øl tilbød en intens smagsoplevelse med bl.a. noter som ristet malt, lakrids og whisky. Curly Bill Brocius kan sagtens åbnes og nydes som en helaftens hygge øl en fredag eller lørdag aften. Dog kun for de personer som kan lide smagen af mezcal – som er en røget, agave-brændevin fra Mexico.

Pearl Hart

Den sidste i rækken hidtil er Pearl Heart. En fadlageret Rye Wine på 12,4%, som minder meget om Barley Wine. Udover smagen af whisky og ryg tilbød øllen desværre ikke på meget andet. Smagsbalancen var skam fint nok, men jeg savnede bare lidt flere nuancer i smagen. Ikke desto mindre kan øllen fint fungere som introduktion til dem, som ikke har smagt fadlageret Rye Wine før.

Afslutningsvis vil jeg gerne nævne, at Amager Bryghus har haft nogle interessante ideer med disse øl. Desværre er det kun 2 af øllene, som er lykkedes for dem (Tiburcio Vasquez og Curly Bill Brocius). Jeg synes ikke, at de 2 sidste var tilfredsstillende rent smagsmæssigt – og slet ikke ud fra prisen.

Tiden må vise, hvornår de sidste 3 i American Outlaws serien bliver frigivet – og hvilke øl stilarter det bliver. Jeg har hørt, at én af dem bliver endnu en dobbelt mæsket Barley Wine fadlagret på whisky fade.

Lige meget hvad, så glæder jeg mig bestemt til at smage de sidste 3 og krydser fingre for en frigivelse i år.

Har du også noget omkring øl på hjertet, som du gerne vil have spalteplads til, så er du meget velkommen til at kontakte Beerbloggers.dk 

Posted in Gæsteindlæg, Ølsmagning and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *