Barleywine der har været på fad

#BarleyWember 2021: De Bedste Barley Wines fra i år

#BarleyWember 2021: De Bedste Barley Wines fra i år

November eller rettere #BarleyWember 2021 har budt på mange, rigtig lækre oplevelser med Øllets Konge. Det er en øl-højtid, der er værd at skrive sig bag øret til næste år. Og når du alligevel er gået i gang med at skrive ting bag øret, kan du passende notere ned, hvilke Barley Wines, du bør opsøge.

Vi har nemlig lavet en liste over vores personlige favoritter i #BarleyWember 2021.

To Øl: Mine is Bigger Than Yours BA Reserve Edition 2021

Barley Wine til barleywember

Jeg synes, at den bedste Barley Wine, jeg har fået i #BarleyWember 2021 er den nyeste version af Mine is Bigger Than Yours fra To Øl. Den har meget fylde, sødme og masser af smagsnuancer fra Bourbon -og Portvinsfade. Den er virkelig let drikkelig, selvom den har høje alkohol procenter og voldsom god balance.

Anbefalet af Frederik Søndertoft Pedersen – ølblogger på Beerpocalyps og medlem af BeerbloggersDK.

Fremont Brew 3000

Barleywember bød på denne lækre Barley Wine

“THIS IS BARLEY WINE!” råbt med den røst som Kong Leonidas fremmaner fra sine lungers fulde kraft i 300. Øllen – eller rettere serien ”Brew XXXX” fra amerikanske Fremont Brewing, der frigives årligt, er noget af det ypperste indenfor stilarten. Hvis du kan lide Lervigs Paragon, vil du elske Fremonts ”Brew XXXX” frigivelser.

Denne udgave har en dyb karakter af mørk sukker a la farin, kandis og melasse, ligesom der er pibetobak, karamel/toffee, honning, mørke tørret frugter samt en lækker gennemtrængende og perfekt afstemt fadlagring, der byder på vanilje, oxidering og Bourbon vibes. Rn vinøs og perfekt oplevelse.

Anbefalet af Paw Riis Hansen – skribent på Mikkellers Blog, personen bag HopSkullBeerGuide og medlem af BeerbloggersDK.

Pühaste Beer Memm Rum/Bourbon BA

Barleywine med rom og bourbon

Memm er en Black BarleyWine på 16,4%. Den har haft 2x 18 måneders lagring på rom- og Bourbonfade. Det føles helt ok at slutte årets lækreste ølmåned af med det har brag af en øl. Efter at have drukket Paragon ‘19, Sunday fra Cycle Brewing, Re-Fashioned fra Siren og alverdens andet godt, er det med en rimelig ballast, at jeg kan annoncere, at denne er min BarleyWember Favorite #1 i år.

Den er så smækfyldt med fløjlsbløde noter af rosiner, læder, eg og farin. Sød, let krydret, vanilje og varmende uden at blive skarp. En ganske let bærsyrlighed og ristethed giver den lige de sidste vinger. Årets Barley Wine, værs’go!

Anbefalet af Niklas Scharnowsky Dietz – også kendt som Copenhagen Beer Traveler, indehaver af Hoppy Hour Event & Tastings og medlem af BeerbloggersDK.

Frontaal Rhodesian 2020 vol II

Frontaal Rhodesian 2020 vol II, som har været lagret på cognac og bourbon fade er en af mine favoritter.

Helt klare fad noter, kokos, cognac skarphed, fed mundfylde/ egetræ, rosiner, mørke modne stenfrugter, chokolade, vinøsitet og et let strejf alkohol. En lækker kompleks øl, som den her, er grunden til, at jeg glæde mig hvert år til #BarleyWember

Anbefalet af Thor Abildgaard – DØE’er også kendt som ThorBeers, manden bag Beers Behind Bars og medlem af BeerbloggersDK.

Kasper Brew & Bryggeriet Umage Joker & The Thief

50% barleywine og 50% stout, men 100% perfekt til BarleyWember

Der er dog ingen tvivl, hos mig, i forhold til den bedste. Det er faktisk ikke engang en “ren” Barley Wine, men derimod en blanding. Øllen er 50% Barley Wine fra Kasper Brew og 50% Imperial Stout fra Bryggeriet Umage.  Og de rammer blandingen lige i røven!

Du kan tydeligt smage den søde maltede Barley Wine, der balanceres med en god gang tørrede stenfrugt og karamel. Stouten er lige så tydeligt repræsenteret med noter af chokolade, kaffe, lakrids og en dejlig ristet malt bitterhed. Sammen spiller det 100% og smagene er som skabt til hinanden. Hver tår er lille mundfuld af himlen, og jeg kan næsten høre noget synge i ørene. Den er ikke helt nem at finde mere, men hold øje med batch 2.

Anbefalet af Sonny Palle – ølblogger på BeerdedBastard og medlem af BeerbloggersDK.

Mad Scientist Walrus 2: The Revenge Of The ‘Nuss

De skøre ungarer kan bare et eller andet, når de revolutionerer øltyperne og udfordrer smagsløgene. Det er denne øl et glimrende eksempel på.

De har tøndemodnet en maltfed Barley Wine på 13%, der har ligget på to typer bourbon fade (Four Roses og Knob Creek Rye), og blandet sammen efterfølgende. Smagen afslører en fuld mundfornemmelse fra den maltfede krop, der også byder på massive niveauer af valnød, chokolade og vanilje

Den er simpelthen som flydende Nutella med et skønt skud bourbon til at skære igennem sødmen. Fuldstændig fantastisk smag… og jeg kan ikke engang lide Nutella! Skøn øl til #BarleyWember.

Anbefalet af Anders Seistrup Sørensen – den ene part i Beercause, personen bag podcasten Der er et øldigt land og medlem af BeerbloggersDK.

To Øl: Mine is Bigger Than Yours BA Reserve Edition 2021

Barley Wine til barleywember

Aromaen er en fantastisk blanding mellem portvin, rosiner, figner, Barley Wine-sødme og noget i retning af et hint af Bounty med dens chokolade og kokos. Det er altså en virkeligt rar oplevelse bare at dufte til den her øl.⁣

At smage på øllen er en sød – men ikke overvældende sød – oplevelse. Der er masser af portvinslækkerhed som er blandet til perfektion med den underliggende Barley Wine. Bourbonfadene er ikke særligt tydelige, men de er der helt sikkert med noget kompleksitet og den der kokos- og chokoladeagtige note igen. Der er smag af rosiner, figner, blommer og lidt varmende alkohol, som ikke er for meget. Alt det gjorde den her øl til en #BarleyWember-fest i min mund.⁣

Anbefalet af Niels Kristian Skjærbæk – DØE’er med ølbloggen A Word On Beers, den ene part i podcasten Ord om Øl og webshoppen Drinkabeer.dk samt medlem af BeerbloggersDK.

BrygBrygBryg BeerBloggers BarleyWember 

Barleywine der hylder BarleyWember fra BrygBrygBryg

BeerBloggers BarleyWember (ja, det hedder øllen fra BrygBrygBryg, der er lavet som en hyldest til netop #BarleyWember) er en 10,6%, dobbeltmæsket, Bourbon Fadlagret BarleyWine med koriander og appelsinskal. Den har tonsvis af frugt, sødme, vanilje, lidt krydderier, træ, mørke frugter og en lille smule alkohol, som faktisk pynter på det samlede billede. Der er klare hentydninger til en god portvin med krydrede noter af bourbon.

Jeg er faktisk ret imponeret. Den her Barley Wine rammer noget, jeg ret godt kan lide. Flere af deltagerne ved de mange BarleyWine-smagninger i november, nævnte den som alternativet til risalamanden. Faktisk også som smagsgiver i en irish coffee. Men den fejler nu intet at nyde alene!

Anbefalet af Simon Kirkegaard – personen bag HopDaddy, den ene halvdel af Craft på Dansk og medlem af BeerbloggersDK.

Posted in BeerBloggersDK and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *