Ølanbefalinger til ølfestival

10 øl du skal smage til Ølfestival 2023

10 øl du skal smage til Ølfestival 2023

Ølfestival 2023 – Danmarks måske bedste ølfestival – afholdes i weekenden. Danske Ølentusiaster er værter og et utal af danske og udenlandske bryggerier står klar til at forkæle gæsterne.

Vi har samlet en lille liste over øl, du bør prøve på dette års Ølfestival.

Skulle du have lyst til at få en guidet tur med ølbloggere om (nogen af) nedenstående øl, så har vi følgende afgange:
– Fredag, Session 1, kl. 13.00 med Thor Abildgaard (ThorBeers)
– Fredag, Session 2, kl. 18.30 med Anders Seistrup (Beercause)
– Lørdag, Session 3, kl. 13.00 med Niklas Dietz (CopenhagenBeerTraveler)
– Lørdag, Session 4, kl. 18.30 med Elise Bøhmert (CraftBeerValkyrie)

Skriv gerne direkte til ølbloggeren, der er ansvarlig for den guidet tur, du gerne vil deltage på, så de har nogenlunde styr på, hvem der deltager. Mødestedet er Stand C-18 (Hoppe.Beer).

Herslev Bryghus – Asparges Hvedeøl
Standplads D-11

Herslev Bryghus er ikke et bryggeri, man oftest forbinder med eksperimentelle øl og KAPOW-oplevelser, men alligevel vil jeg gerne fremhæve Asparges Hvedeøl, som en øl man skal stikke tungen i.

Det er ikke en nyhed – dog helt friskbrygget – men den formår at ramme krydsfeltet mellem det klassiske håndværk og det eksperimentelle nye. Den både smager frisk, godt og flytter grænserne for, hvad man kan tillade sig i øllets verden.

Anbefalet af Anders Seistrup Sørensen – den ene part i Beercause, personen bag podcasten Der er et øldigt land, ansat hos Royal Unibrew.

Pleasanti Street – Barrel Aged Brotus
Standplads B-21

Pleasanti Street ligger pt. øverst på listen over bryggerier i Danmark på Untappd, og den whisky fadlageret stout Brotus på 12% er i mine øjne et must.

Pleasanti Street har begået mange spændende collabs, men det er kun på festivaler, at man kan smage Patrick Schous eget bryg, da han – som mange ved – er hjemmebrygger og derfor ikke kan sælge. Det er altså også en unik mulighed for at smage hans øl.

Anbefalet af Mikkel Holst Høiberg – personen bag Hygge Far.

Køge Håndbryg Laug – Guldvindernes Guldøl
Standplads A-07 (OBS! skænkes kun fredag i begge sessions)

Unikke oplevelser (som du ikke kan købe dig til nogen steder) og fremragende øl er netop, hvad du kan få hos Køge Håndbryg Laug. Lauget har høstet mange medaljer til DM i Håndbryg de senere år, og kvaliteten er fuldt på højde med de bedste kommercielle øl.

Dan og Bjarne (DB Bryg) vandt guld i lager kategorien i DM i Håndbryg 2022, og nu kan du smage deres guldøl, en dejlig lys undergæret lager-øl på Ølfestival 2023. 

Anbefalet af Carsten Holløse – formand for Danske Øldommere.

Thyras Bryg x Kasper Brew – (The Name Of This Collab Is) Unknown
Stand B-09

Ja, du læste rigtigt. Det hedder den øl, som Thyras Bryg og Kasper Brew Co har stukket hovederne sammen for at brygge. Det er en tysk pilsner, som har fået et ordentligt skud havre.

Det har vi aldrig hverken hørt om eller prøvet før, så når der skal en let og frisk pause fra noget af det tunge og mørke på Ølfestival 2023, så skal vi helt sikkert forbi stand B-09 og have lidt blød og lidt mere fyldig pilsner.

Anbefalet af Anders Ousen og Niels Kristian Skjærbæk – personerne bag podcasten Ord om Øl og ølbloggene Ousen om Øl og A Word On Beers

Fanø Bryghus – Turn On The Dark
Stand C-09

Et fantastisk blend af 3 fadlagrede Stouts og en fadlagret barley wine. Her får fadene virkelig lov til at være den bærende faktor, men med masser af fantastisk smag fra øllet nedenunder.

Anbefalet af Sonny Palle – ølblogger på BeerdedBastard.

Ugly Duck x Fanø Bryghus – Sleeping With The Enemy
Stand A-08

Jeg skal helt sikkert forbi Vestfyen / Ugly Duck på Ølfestival 2023 og smage deres Cold IPA collab med Fanø Bryghus. Tidligere på året lancerede Vestfyen en Cold IPA i Willemoes serien.

En absolut godkendt, letdrikkelig IPA, men til små penge. Masser af citrus og bitterhed, men med krop som en pilsner Derfor forventer jeg mig meget af Cold IPA collabet… og nu ved vi vist alle sammen, hvilken brygger der blev hængende efter Strong Beer Festival på Fanø.

Anbefalet af Thor Abildgaard – personen bag ThorBeers.

Bad Seed Brewing – Bourbon Barrel Aged Adambier
Stand C-22 (OBS! Skænkes kun fredag i 2. session)

Bad Seed eksperimenterede sidste år med den glemte tyske ølstil, Adambier, og leverede en Strong Ale-agtig type, som bare kaldte på at blive lagt på at fad, så kompleksiteten ville åbne sig endnu mere op.

Den har ligget på Heaven Hill fade i 16 måneder, og den er blevet klar til Ølfestival 2023, hvor den har release. Jeg kan næsten ikke vente på at smage resultatet.

Anbefalet af Niklas Scharnowsky Dietz – personen bag Copenhagen Beer Traveler og indehaver af Hoppy Hour Event & Tastings.

Hoppe.Beer x CraftBeerValkyrie – Kára
Stand C-18

Jeg vil gerne anbefale, at man kommer hen til Hoppe.Beer’s stand om lørdagen. Der har Frederik Hoppe og jeg (CraftBeerValkyrie) release på vores collab.


Vi har lavet en Saison, som har ligget på romfad i 7 måneder og er tilsat mynte. Så kom og udfordre dine smagsløg, mens jeg serverer… Hvis du tør…

Anbefalet af Elise Bøhmert – personen bag CraftBeerValkyrie.

Bad Seed Brewing – Neu Zealand
Stand C-22

En tør, tysk pilsner humlet med new zealandske humler? Ja tak! Sprød, velsmagende og næsten India Pale Lager-agtig øl til den høje sol.

Et must try for den nysgerrige øldrikker. Eller som en stille pause mellem alt det mere larmende øl.

Anbefalet af Simon Kirkegaard – personen bag HopDaddy og medlem af Gastroman.

Dry&Bitter Brewing – Mad Dash
Stand E-04

Mad Dash er en herlig afbalanceret West Coast IPA. Dejlig “grannet”, god bitterhed og citrus. Deres Dank & Juicy var en af de første IPA’er, jeg smagte, og må betegnes som en nyklassiker, som idag bringer minder tilbage til ens første oplevelser med IPA.

Mad Dash rammer samme sweetspot i mig og smager af noget nyt, men som samtidig fører mig tilbage til mine første oplevelser med craftbeers – uden at sammenligne øllene i øvrigt. Med andre ord – smagen af noget nyt og velkendt på samme tid.

Anbefalet af Kenneth Við Stein Hansen – en af stemmerne i podcasten Lad Mig Smage

Posted in BeerBloggersDK, Danske Ølentusiaster and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *