Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning 2

Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning 2

Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning 2 blev afholdt 25. april 2020 og var arrangeret af Craft Makers Collective. Et meget professionelt arrangement, hvor øllets glæder rykker ud i 2.000 danske hjem. Et skønt arrangement, hvis du spørger mig!

Og ja, så er der selvfølgelig nogle ølnørder, der har aversioner mod de store konsumbryggerier og det, at de møver sig ind et sted i bevidstheden, som umiddelbart er reserveret til de små, til mikrobryggerne, til de ægte… men helt ærligt. Der har pt. været 2 udgaver af Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning og der er i hvert fald 20 bryggerier, som gerne har ville lege med. Hvis de vil, så vil jeg også.

Der er jo netop heller ikke tale om, at Royal Unibrew har sendt 2000 x 12 af deres egne øl ud til forbrugerne. Faktisk har de inviteret andre bryggerier med til festen. Det er altså 20 bryggerier, som har fået indtægter i hus for 2.000 øl. Jeg har ingen ide om, hvordan “rovet” bliver fordelt, men antager vi, at alle partner får lige meget, så er det 58.000,- lige ind på tegnebogen. De luner nok meget godt i denne dumme corona-tid. 

Så selvom Royal Unibrew da helt sikkert – dygtigt i øvrigt – får brandet deres to brands Theodor Schiøtz Brewing Co. og Kissmeyer blandt en masse af de “ægte”, så har de muligvis været med til at redde et par af de mindre bryggerier fra potentielle økonomiske problemer. Så jeg klager bestemt ikke over det. Næh, jeg vil egentlig gerne hylde det!

Men skriver du ikke kun det, fordi du var en del af liveudsendelsen og derfor sikkert har fået penge og øl af Royal Unibrew?” 

Det kan jeg hurtigt afvise. Jeg har nemlig købt og betalt for for øllene selv. Så burde der ligesom også være tonet rent flag.

Produktionen 

I modsætning til sidst, startede liveudsendelsen til tiden. Og det var tydeligt, at der var blevet lyttet til kritikken fra sidst. Eksempelvis ift. at det tog for lang tid før, at den første øl blev knappet op, fordi alle skulle præsenteres med mere. 

Faktisk havde de også installeret en form for nedtælling, så man altid kunne følge med i, hvornår det var på tide at rejse sig fra sofaen og bevæge sig mod køleskabet efter næste øl. Det fungerede rigtigt godt.

Værtskabet blev igen kørt flot af Anders Mundelin og Anders Kissmeyer. Og ligesom sidst så stod bryggerne selv for præsentationen af øllet. Hver brygger havde ca. 15 minutters taletid, hvor seerne via kommentarfeltet kunne stille spørgsmål. Efter de 15 minutter blev der stillet om til “underholdning” i form af kendte mennesker, såsom Pede B, Daniel Hoff, Aksglæde, Carsten Berthelsen … og når ja, to tossede ølbloggere.

Af alle de kendte, der var igennem, bliver jeg simpelthen nød til at sende et virtuelt highfive afsted til Ulrik Wilbek. Hold nu op, en verdens mand! Ikke nok med at sige ja til at deltage i et ølarrangement, når man er siddende borgmester i Viborg – han er simpelthen også kæmpe ølnørd og har grundlagt Danmarks største ølklub med 700 medlemmer!  Måske endda Europas største ølklub, har Ulrik fået at vide af brygmsteren hos islandske Einstok og fra italienske Baladin. Generelt var det tydeligt ud fra de ting, Ulrik Wilbek sagde, at han kender sit øl!

Der var også skruet gevaldigt op for de kommercielle budskaber undervejs, hvor der mange gange blev opfordret til at gå ind på Craft Makers Collective og købe øl, mens der blev “viftet” med rabatkoder. 

Ligeså var de kommercielle budskaber snedigt sneget med ind, som en del af underholdningen undervejs. Et rigtigt godt eksempel var, da Bubber var med igennem. Bubber kan åbenbart ikke lide øl, så han blev “tvunget” til at prøve en masse øl, som ikke var en del af selve ølsmagningen, men som selvfølgelig kunne købes på webshoppen. Som marketer selv i Online-Results, så må jeg bare kippe med hatten – det var godt fundet på, godt integreret undervejs og flot udført!

Og selvfølgelig skal arrangørerne have lov at pushe deres egne budskaber og produkter ud, når nu de har lagt så meget tid og energi i arrangementet. Ja, jeg antager egentlig, at de her ølsmagninger ikke er overskudsforretning for Royal Unibrew, hvis vi måler direkte på indtægter versus omkostninger i forbindelse med Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning.

Generelt kan man ikke andet end at rose setuppet. Det er virkelig topprofessionelt det, der bliver leveret. Og så er det 5-6 timers rigtig god underholdning.

Selve øllet

Efter den første udgave tillod jeg mig her på bloggen at efterspørge mere variation og mere smagsudfordrende øl. Vi er stadig ikke helt i mål endnu, selvom der egentlig var en fin variation og generelt et tårnhøjt niveau rent smagsmæssigt.

Det er selvfølgelig også en lang række dygtige og meget spændende bryggerier, som deltog i Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning 2:

 • Skands – Egtvedpigens Bryg (hvedeøl)
 • Theodor Schiøtz – Bloody Weizen (hvedeøl)
 • Rise Bryggeri – Ærø Økologisk Valnød (Bock)
 • Bryghuset Møn – Bogø Bock (Bock)
 • Åben – Circle (New England Session IPA)
 • To Øl – House of Pale (New England Pale Ale)
 • Skagen Bryghus – Væltepeter (Dobbelbock)
 • Viborg Bryghus – Ulrik Wilbek Dubbel (Belgisk dubbel)
 • Nørrebro Bryghus – Bombay IPA (West Coast IPA)
 • Mikkeller – Riesling People (New England India Pale Ale)
 • Syndikatet – Baristaen (Imperial Milk Stout)
 • Kissmeyer – Stockholm Syndrome (Double IPA)

Ruller øjnene ned over listen, så er der jo ingen tvivl om, at vi fik god øl i går – rigtig god øl! Men jeg savner stadig noget surt a la Berliner Weisse, Sour eller Gose. Noget som virkelig kan sætte ild til de små hjem.

Ligesom da Bubber fik præsenteret Ugly Duck Brabant Flanders Red Ale. En fantastisk syrlig øl, som Bubber selvfølgelig ingenlunde kunne lide. Faktisk beskrev han duften som værende lidt som en ‘svømmehal’ og øjnene faldt næsten ud af hovedet, da han tog den første tår. Og så skulle han ellers ikke have mere af den. Som at kaste perler for svin. Men lur mig, om Bubber ikke alligevel husker den øl bedre end mange andre, han har forsøgt at drikke gennem tiden.

Selvfølgelig er øl, såsom Brabant Flanders Red Ale alt for dyre ift. at indgå i en smagskasse til 350,-. Den koster trods alt 155,- inde på Craft Makers Collective, men I ved formentlig, hvor jeg vil hen. 

Ligeså kunne det være spændende med en rugøl, en røgøl eller måske endda en pastry stout. Noget som virkelig kan dele vandene. Noget man husker efterfølgende.

Da Niklas Dietz (Copenhagen Beer Traveler) og jeg var med igennem live anden gang, opfordrede vi faktisk direkte værterne til at afholde Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning 3 og sørge for, at der var noget ‘anderledes’ øl med. 

De løftede sløret for, at der kommer en 3. udgave. De har ikke dato eller bryggerierne på plads endnu, men lad da herfra lyde en stor og direkte opfordring til at invitere Krenkerup Bryggeri og deres Rauch Bier med. Og så kan noget af det sure øl jo passende være fra Gamma Brewing eller Alefarm Brewing med hhv. Too Far Gone eller Kyrandia. Eller hvad med BRØL og deres alkoholfrie Kombucha-gurkemeje øl.

Men det er jo selvfølgelig bare mine præferencer. Vi må jo bare vente og se, hvilke øl, der rent faktisk bliver præsenteret til Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning 3. Jeg sidder i hvert fald klar foran skærmen nok en gang, når Craft Makers Collective igen byder op til ølsmagning! 

Indlægget er skrevet af Anders Seistrup fra Beercause.

Find Beercause på Instagram og Facebook

Instagram: https://www.instagram.com/beercause/
Facebook: https://www.facebook.com/beercause

Posted in BeerBloggersDK, Nyheder, Ølsmagning and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *